nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden en Drentse Bond vieren jubileum met symposium

5 mei 2006

Een kwart eeuw geleden bundelden de 'Bond van Uitvaartverenigingen in de provincie Drenthe' (de Drentse Bond) en de toenmalige OBM, de rechtsvoorganger van Yarden Uitvaartverzekeringen, hun krachten. Ter gelegenheid van deze succesvolle samenwerking vindt op 31 mei 2006 een feestelijk symposium plaats. Drie sprekers delen met de zaal hun visie op de toekomst van uitvaartverenigingen.

In de afgelopen 25 jaar realiseerden de 'Drentse Bond' en (de rechtsvoorganger van) 'Yarden Uitvaartverzekeringen' samen een sterke groei. Op de beslissing om de handen ineen te slaan, op 28 november 1980, kunnen de Drentse Bond en het huidige Yarden dan ook met tevredenheid terugzien. Yarden en de Drentse Bond vieren het zilveren jubileum met een symposium in zalencentrum Meursinge in Westerbork, Drenthe. Uitgaande van het thema 'De toekomst van uitvaartverenigingen' is een interessant programma samengesteld.

Uitvaartverenigingen toen, nu en straks
Jans Visscher, voorzitter van de Drentse Bond, opent het symposium. Als dagvoorzitter kondigt hij tevens de drie inleiders aan. Marga Kool, dijkgraaf van waterschap Reest en Wieden en kenner van de Drentse streektaal, spreekt over de rol en toekomst van het 'noaberschap'. Henk Korthorst, sectorhoofd Verzekeringen van De Nederlandsche Bank, geeft uitleg over de ontwikkelingen van de Wet Toezicht Natura-uitvaartverzekeringsbedrijf en de betekenis daarvan voor de uitvaartverenigingen, toen en nu. Jan van Doorn, Relatiemanager Uitvaartorganisaties van Yarden, vertelt meer over de positie van uitvaartverenigingen in Nederland, nu en in de toekomst. Na de inleidingen is er een forumdiscussie onder leiding van de dagvoorzitter.

Over Yarden
Yarden is een jonge, snelgroeiende uitvaartorganisatie, die verzekeringen en verzorging aanbiedt. Yarden telt circa 870.000 verzekerden, is marktleider met 18 crematoria, beschikt over 29 uitvaartcentra en is betrokken bij ruim 35.000 crematies en uitvaarten per jaar. Maximale aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is voor Yarden het uitgangspunt. Dat blijkt ook uit het bedrijfsmotto 'Iedere uitvaart uniek. Yarden'.

Over de Drentse Bond
De Bond van Uitvaartverenigingen in de provincie Drenthe (Drentse Bond) vertegenwoordigt 52 uitvaartverenigingen in de provincie Drenthe. Deze uitvaartverenigingen werken zonder winstoogmerk en zijn aangesloten bij het Landelijk Samenwerkingsverband van Uitvaartverenigingen zonder Winstoogmerk (LSUW).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >