nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kapitaal aan (uitvaart)polissen nooit geïnd

15 november 2022

Nabestaanden laten kapitalen aan (uitvaart)polissen liggen. Niemand weet om hoeveel geld het precies gaat, maar het ligt in de vele miljoenen. Nabestaanden doen er goed uit om altijd uit te zoeken of een overleden dierbare nog een uitvaart/begrafenis polis hebben.

Uitvaartonderneemster Heide Wevers uit Enschede vindt maandelijks uitstaande polissen van overledenen. Het gaat alleen al bij haar om bedragen van tussen de 500 en 5.000 euro per maand.

Verzekeraars hebben vele dossiers van vergeten uitvaartpolissen. Ze willen ze wel uitbetalen, maar weten niet wie de nabestaanden zijn, dat meldt dagblad Tubantia. Mensen vergeten de polissen vaak omdat ze vaak slordig omgaan met de administratie.

Verbond van Verzekeraars

Nabestaanden die willen weten of hun overleden dierbare een uitvaartpolis heeft, kunnen dit uitzoeken via de Website van het Verbond van Verzekeraars. Het verbond stelt wel verschillende ‘spelregels’ waar nabestaanden aan moeten voldoen voordat ze gebruik kunnen maken van de zoekservice van het verbond. Uitvaartondernemers die gebruik willen maken van deze zoekservice mogen dit 20 keer per jaar gratis doen, daarna betalen ze 19.50 euro per verzoek.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >