nieuws

Facultatieve
Sponsors

Typerend polderlandschap gaat verzorgingsruimte nieuwe crematorium Bemmel sieren

25 november 2022

Een foto van de Gendtse Polder vormt de aankleding van de verzorgingsruimte in het nieuwe crematorium in Bemmel. Dat is de uitkomst van de fotowedstrijd die crematoriumeigenaar coöperatie DELA uitschreef. Inwoners uit de regio mochten op deze manier meedenken over de inrichting van de ruimte. DELA vindt het belangrijk dat het crematorium het lokale karakter benadrukt. Zo kan het bijdragen aan de persoonlijke invulling van een uitvaart.

Een vierkoppige jury koos onafhankelijk van elkaar uit 24 inzendingen de meest passende foto voor de verzorgingsruimte. De winnende foto is gemaakt door Diana Derksen uit Gendt. Zij maakte op de dijk in Gendt foto’s van de polder.


Voor iedereen

“Het idee van deze foto, is dat de dijk met uitzicht over de polder en de mooie natuur voor iedereen uit Lingewaard iets vertrouwds heeft. Ook is het een mooi, neutraal en vredig beeld. Niet vrolijk en blij, maar ook niet somber en donker, zonder dat het geassocieerd wordt met bepaalde momenten of plaatsen. Daarbij is er niet duidelijk een jaargetijde te herkennen. Dat vind ik mooi passen in een ruimte waar het hele jaar door die afbeelding te zien is”, vertelt Derksen over de gedachte achter de foto.

Verzorgingsruimte

Een van de ruimtes in het crematorium is de verzorgingsruimte. Hier vindt de verzorging van een overledene plaats. Met de juiste verzorging ziet de overledene er zoveel mogelijk uit zoals deze was. Nabestaanden vinden het vaak prettig om bij de verzorging aanwezig te zijn. Ze kunnen hun overleden dierbare wassen, aankleden en/of kammen. Het is fijn om zo nog iets te kunnen betekenen. Het is een belangrijke stap binnen de rouwverwerking. Om deze ruimte aan te kleden én de ruimte een lokale invulling te geven, wordt die dus voorzien van de winnende foto.

De bouw van het crematorium ligt nog altijd op schema. Onlangs werd het hoogste punt van de bouw bereikt. Voor de jaarwisseling is de verwachting dat het pand zogeheten waterdicht is. In het derde kwartaal van 2023 wordt het crematorium officieel in gebruik genomen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >