nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dierenstichting betaalt crematie vrijwilligster (video)

Geen crematie maar alleen begrafenis op kosten gemeente Almelo

23 november 2022

De 63-jarie Romy Stolte overleed onlangs aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Ze was doodsbang voor begraven en had daarom als laatste wens dat ze gecremeerd zou worden. Het probleem was echter dat Romy geen geld naliet. De gemeente Almelo weigerde echter om een crematie te regelen. Bij een uitvaart op kosten van de gemeente Almelo is begraven de enige optie.

Romy was actief als vrijwilliger onder andere bij het Huis voor Dieren. Suus Kellerhuis van het Huis voor Dieren heeft nog geprobeerd om de crematie te regelen via de gemeente, dat meldt Aavisie.nl. Maar Almelo biedt voor gemeentelijke uitvaarten geen keuze mogelijkheden aan. De keuze voor begraven of cremeren ligt bij de gemeente als niemand anders de uitvaart wil regelen en betalen. Buurgemeente Enschede kiest bij een gemeentelijke uitvaart voor cremeren.

Omdat Almelo vasthoudt aan begraven heeft Kellerhuis besloten om de uitvaart zelf te betalen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden heeft ze samen met andere vrijwilligers van het Huis voor Dieren veel zelf gedaan. Zo hebben ze zelf een kist geregeld, de verzorging op zich genomen en is Romy opgebaard in het Huis voor Dieren. Daarnaast is er gekozen voor een technische crematie.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >