nieuws

Facultatieve
Sponsors

Energietoeslag en efficiënter cremeren in Middelburg

14 november 2022

De gemeente Middelburg gaat vanaf 1 januari een energietoeslag van 70 euro per crematie doorvoeren. De gemeente wil de daarmee de gestegen energiekosten opvangen. Middelburg gaat ook efficiënter cremeren om minder gas te gebruiken.

Crematorium Middelburg beschikt over een relatief nieuwe crematieoven en een oudere crematieoven. Beiden draaien op gas en de oude oven gebruikt bijna 8 keer meer gas dan de nieuwe, dat meldt Omroep Zeeland. De gemeente wil daarom zoveel mogelijk gaan cremeren in de nieuwe oven en wil crematies het liefst zo snel als mogelijk achter elkaar uitvoeren. Op die manier neemt het gasverbruik af en dat scheelt in de kosten.

‘Elektrische oven tussenoplossing’

Christine Reule, bedrijfsleider van crematorium Middelburg vertelt bij Omroep Zeeland dat ze weet dat er ook elektrische ovens zijn. Maar volgens haar is dat alleen interessant als je gebruik maakt van energie die je zelf kan opwekken (red. bijvoorbeeld zonne-energie) Volgens de bedrijfsleidster ziet de branche de elektrische oven als een tussenoplossing omdat er uiteindelijk gecremeerd zal worden op waterstof.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >