nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rechter oordeelt dat Yarden versobering verzekeringen moet terugdraaien

13 september 2020


Uitvaartverzekeraar Yarden heeft de versobering van de pakketpolissen ten onrechte doorgevoerd, dat oordeelt de rechter. De rechter heeft uitspraak gedaan in een zaak die was aangespannen door negentien gedupeerde pakketpolishouders.

Yarden moet de versobering in negentien gevallen terugdraaien, dat meldt Trouw. Yarden heeft de pakketpolissen van zo’n 390.000 verzekerden versoberd. De verzekeraar deed dat omdat de kosten van uitvaarten volgens het bedrijf steeds hoger worden. Yarden kwam daardoor in financiële problemen.

Problemen door eigen keuzes

De kortgedingrechter oordeelt dat de zogenaamde en-bloc-clausule niet verenigbaar is met het karakter van een naturapakketpolis. Trouw meldt dat de rechter vindt dat de financiële problemen bij Yarden zijn ontstaan door de keuzes uit het verleden die in de eigen bedrijfsvoering zijn gemaakt. Daarom oordeelt de rechter dat dat alleen Yarden is aan te rekenen.

Consumentenbond wil meer

De Consumentenbond Claimservice laat aan Trouw weten dat men blij is met de uitspraak. De Consumentenbond zegt dat de uitspraak van belang is voor alle 390.000 polishouder. De uitspraak is opvallend omdat het Kifid Yarden onlangs nog in het gelijk stelde en oordeelde dat Yarden gewoon mag doorzetten.


vonnis van de Voorzieningenrechter

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >