nieuws

Facultatieve
Sponsors

23 uitvaartbedrijven ontvangen samen € 295.179 aan Corona-subsidie

3 september 2020

De Corona-epidemie heeft geleid tot oversterfte in de periode maart tot en met juli. Dat niet elk uitvaartbedrijf het drukker heeft gehad, blijkt uit het Register van de NOW-regeling.
De tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-regeling) is voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies. De NOW voorziet in een vergoeding van de loonkosten. Werkgevers konden de NOW 1.0 tot 1 juni 2020 aanvragen.

In totaal kregen 23 uitvaartgerelateerde uitvaartbedrijven hun beroep op de steunmaatregel toegekend. Het totaal bedrag dat is uitgekeerd alle aanvragers was € 295.179, hetgeen neerkomt op een gemiddelde uitkering per bedrijf van € 12.834.

Daarbij ging het om toeleveranciers maar ook crematoria en uitvaartondernemers zoals Faber Uitvaartzorg te Wommels, uitvaartverzekeraar Twenthe en de Nassau groep waartoe uitvaartonderneming Engelen en Spoor behoort. Dat laatste is opvallend omdat Koningin Maxima op 2 juli jl nog een bezoek bracht aan de Haagse onderneming om de impact van de coronapandemie op de uitvaartbranche te bespreken.

Een volledig overzicht van alle (uitvaart)bedrijven die NOW 1.0 subsidie hebben ontvangen is te vinden op de site https://now-inzichtelijk.nl door te zoeken op het trefwoord "uitvaart".

Verklaring voor het beroep op de steunmaatregel is dat er mogelijk minder condoleancebijeenkomsten georganiseerd konden door de beperkingen van het RIVM ten aanzien van de maximale groepsgrootte. Ook konden lange tijd geen koffietafels worden georganiseerd zodat koffiedames en heren niet hun werk konden doen.

Waarom het NOW-register?

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is een subsidie die uit publiek geld wordt betaald. De overheid wil zo transparant mogelijk zijn over de besteding van publiek geld. In de regeling NOW staat daarom dat werkgevers die NOW aanvragen, instemmen met publicatie van bepaalde gegevens.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >