nieuws

Facultatieve
Sponsors

23 uitvaartbedrijven ontvangen samen € 295.179 aan Corona-subsidie

3 september 2020

De Corona-epidemie heeft geleid tot oversterfte in de periode maart tot en met juli. Dat niet elk uitvaartbedrijf het drukker heeft gehad, blijkt uit het Register van de NOW-regeling.
De tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-regeling) is voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies. De NOW voorziet in een vergoeding van de loonkosten. Werkgevers konden de NOW 1.0 tot 1 juni 2020 aanvragen.

In totaal kregen 23 uitvaartgerelateerde uitvaartbedrijven hun beroep op de steunmaatregel toegekend. Het totaal bedrag dat is uitgekeerd alle aanvragers was € 295.179, hetgeen neerkomt op een gemiddelde uitkering per bedrijf van € 12.834.

Daarbij ging het om toeleveranciers maar ook crematoria en uitvaartondernemers zoals Faber Uitvaartzorg te Wommels, uitvaartverzekeraar Twenthe en de Nassau groep waartoe uitvaartonderneming Engelen en Spoor behoort. Dat laatste is opvallend omdat Koningin Maxima op 2 juli jl nog een bezoek bracht aan de Haagse onderneming om de impact van de coronapandemie op de uitvaartbranche te bespreken.

Een volledig overzicht van alle (uitvaart)bedrijven die NOW 1.0 subsidie hebben ontvangen is te vinden op de site https://now-inzichtelijk.nl door te zoeken op het trefwoord "uitvaart".

Verklaring voor het beroep op de steunmaatregel is dat er mogelijk minder condoleancebijeenkomsten georganiseerd konden door de beperkingen van het RIVM ten aanzien van de maximale groepsgrootte. Ook konden lange tijd geen koffietafels worden georganiseerd zodat koffiedames en heren niet hun werk konden doen.

Waarom het NOW-register?

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is een subsidie die uit publiek geld wordt betaald. De overheid wil zo transparant mogelijk zijn over de besteding van publiek geld. In de regeling NOW staat daarom dat werkgevers die NOW aanvragen, instemmen met publicatie van bepaalde gegevens.

Reageer op dit artikel

Reacties:


8 december 2020 om 19:13

Peter

Corona=griep. De Chinese griep. Net zo dodelijk als de Spaanse griep.
Wie was daar bij ? Ik heb mijn oma uit 1907 er nooit over gehoord.
De Spaanse griep heerste in HEEL Europa.
Ja ja.


16 november 2020 om 20:38

Kees de Graaf

Er vallen mij een paar dingen op. Als er minder koffietafels worden geregeld dan betekent dat minder inzet van personeel. Minder salaris uitbetaald? Ten tweede, zoveel corona doden is toch meer uitvaarten? Of wordt hier ook op grote schaal een aanpassing gedaan in de cijfers volgens het "RIVM systeem"? Hoe dan ook, het klopt allemaal niet.


8 september 2020 om 21:07

Hoeder

Oversterfte? Hou eens op die onzin. De griep in 2018 kende meer doden en toen gebeurde er niets. Dit zg virus is een machtsgreep vande NWO om ons tot slaaf te maken. Globalisten als Rutte en de Jonge werken daar graag aan mee en zullen beloond worden met mooie functies. Maar de burger mag zijn vrijheid inleveren. Dit is het grootste bedrog aller tijde.


4 september 2020 om 15:42

Erik

Vreemd dat Decidee “de Nederlandse uitvaartmaatschappij” zoveel subsidie heeft ontvangen. Daar zijn dan zeker de advertenties van betaald. Zij doen namelijk zelf geen verzorging?!


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE