nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartbranche wacht persconferentie met spanning af

18 september 2020


Voor de uitvaartbranche in het westen van het land is de persconferentie van vanavond een hele belangrijke. Diverse media melden dat premier Rutte en zorg minister De Jonge vanavond aankondigen dat er in zalen en andere ruimtes voor feesten zoals bruiloften nog maar 50 mensen aanwezig mogen zijn. Als dat zo is dan geldt deze maatregel mogelijk ook voor het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij uitvaartplechtigheden die binnen worden gehouden.

In de persconferentie zal vooral worden ingegaan op de gebieden waar het virus het snelst toeneemt. Dat zijn de vier grote steden, de regio Haarlem en Leiden. Als er extra maatregelen worden aangekondigd zullen deze waarschijnlijk niet gelden voor de andere veiligheidsregio’s.

Op dit moment mogen er in een zaal zoals een feestlocatie maximaal 100 mensen aanwezig zijn. Dat mag overigens alleen als er voldoende ruimte is zodat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Tijdens de eerste coronagolf mochten er bij uitvaarten maximaal 30 mensen aanwezig zijn. Daardoor hebben veel mensen het afscheid van hun dierbare niet fysiek kunnen bijwonen. Dat heeft volgens experts nadelige gevolgen voor het rouwproces.

De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge begint vanavond om 19.00 uur. U kunt de persconferentie live volgen via NPO 1, NPO Radio 1, NPO Nieuws en nos.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >