nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vanaf 1 juli 100 mensen aanwezig bij uitvaart

6 mei 2020

De regering heeft zojuist bekend gemaakt hoe de route naar de nieuwe anderhalve meter samenleving er in de komende maanden uit gaat zien. Voor de uitvaartbranche zal de eerste versoepeling ingaan vanaf 1 juli aanstaande. Vanaf dat moment mogen er maximaal honderd mensen aanwezig zijn bij een uitvaartplechtigheid.

Premier Rutte benadrukte zojuist dat alle voorgenomen versoepelingen onder voorwaarden doorgaan. Dat heeft onder andere te maken met hoeveel mensen worden opgenomen in een ziekenhuis en hoeveel mensen met COVID-19 verblijven op de IC.

Anderhalve meter afstand van elkaar

Als de plannen van de overheid uitgevoerd kunnen worden mogen er per 1 juli dus honderd mensen aanwezig zijn bij een uitvaart. Dit mag overigens zeer waarschijnlijk alleen wanneer iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kan houden. Het is de verwachting dat er in de komende tijd, net als voor andere branches, een protocol zal komen zodat duidelijk is wat de regels precies zijn.

Reageer op dit artikel

Reacties:


6 mei 2020 om 19:58

Ivonne van Akkeren

Goed nieuws!
Maar tot 1 juli nemen nabestaanden nog afscheid in kleine kring. Ik heb vele praktische mogelijkheden verzameld om naasten en uitvaartondernemers daarbij te ondersteunen. Deze vul ik regelmatig aan.
Google op: zinrijk afscheid idee├źn mogelijkheden
Ga naar links boven in de kantlijn en er ontrolt zich een menu met tips voor voorafgaand, tijdens en na de uitvaart.
Vind je ze nuttig? Deel deze inspiratie dan zoveel je wilt via social media.

Samen bereiken we meer!


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE