nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw Vakblad Uitvaart met aandacht voor corona, flitspeiling en resomeren

6/2020 – verschijning 26 mei

25 mei 2020


Met onder meer een verslag vanuit het ‘coronafront’ Noordoost-Brabant, aandacht voor palliatieve zorg in deze tijd én een flitspeiling van het ministerie waaruit blijkt dat de dienstverlening van de uitvaartsector een 8 krijgt, verschijnt deze week het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart.

In ons land wordt Brabant het eerst en hardst geraakt door de coronacrisis. Vakblad Uitvaart sprak uitgebreid met de Brabantse uitvaartondernemer Ton Claassen. ‘Er waren momenten dat we de telefoon niet meer durfden opnemen.’

Advies resomeren

Verder in het juninummer (verschijning 26 mei) een toelichting van prof. dr. Jan Nijhuis van de Gezondheidsraad. Eerder deze week adviseerde de Raad minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) dat resomeren in de wet kan worden toegelaten.

Inhoud

Naast gebruikelijke rubrieken en columns van begraafplaatsdirecteur Nicoline Zemering en bedrijfsadviseur Barend van de Kraats in het nieuwe nummer onder meer:

 • Uitvaartsector scoort 8, een stimulans voor zelfregulering
 • Bestuursteam coronacrisis actief met richtlijn en protocol
 • Toename aandacht palliatieve zorg door corona
 • Geen tekort meer aan beschermingsmiddelen
 • Grafruimen onder de loep
 • Traditionele begraafplaats getransformeerd tot multifunctioneel gedenkpark
  Voor de volledige inhoud: https://uitvaartmedia.com/vakbladuitvaart/

  Vakblad Uitvaart – PE Punten

  Vakblad Uitvaart, een uitgave van UitvaartMedia, is al 35 jaar hét onafhankelijke en toonaangevende vakblad voor uitvaartprofessionals. Het verschijnt 11 keer per jaar en geeft duiding aan trends en ontwikkelingen. Aangezien in Vakblad Uitvaart vrijwel alle competenties van het NaVU (Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg) aan bod komen heeft de NaVU PE-punten in categorie 1 toegekend: een jaarabonnement (11 nummers) is goed voor 11 punten (1 PE punt per editie), met een maximum van 15 punten per PE-periode van 3 jaar.

 • Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

  Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu 088 605 1219

  Dag en nacht bereikbaar

  JA NEE