Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Monuta Helpt steunt theatervoorstelling

dinsdag 25 september 2018

Op donderdag 20 september reikte het team van Monuta Doetinchem namens Monuta Helpt een cheque uit van € 3.000,- aan stichting ’t Zwerk. Dit bedrag spendeert de stichting aan hun theatervoorstelling ‘Het einde van het leven’, een voorstelling over voltooid leven.

Het gaat over mensen die naar wegen zoeken hun leven en levenseinde te realiseren, vaak opboksend tegen onbegrip van familie en samenleving. De voorstelling toont mensen op hun kwetsbaarst en vertelt wat zij een voltooid leven vinden. Met verhalen over je eenzaam en overbodig voelen, over onmacht en verzet en waardig willen sterven. Geïnspireerd op het boek ‘Voltooid leven’ van Els van Wijngaarden. Ook Monuta wil de laatste fase in het leven bespreekbaar maken, want dat draagt bij aan onze visie.

Afscheid nemen met een goed gevoel

Ellen Wezendonk, uitvaartverzorger Monuta Doetinchem: "Het bespreken van je wensen met elkaar draagt eraan bij dat iedereen met een goed gevoel afscheid neemt. Tijdens en na de uitvaart, maar ook vóór het overlijden. Dus ook in die laatste levensfase. En ook bij zo’n actueel onderwerp als voltooid leven. Als je met elkaar kunt praten over de laatste wensen, nemen alle betrokkenen met een fijner gevoel afscheid. En dat draagt bij aan het verwerken van het verdriet. Dat is waarom wij met Monuta Helpt een bijdrage leveren aan deze voorstelling die mensen aan het denken zet om te praten over de dood.”

Hartstochtelijk gezongen klassieke popsongs

De voorstelling wordt gespeeld door zeven oudere spelers, twee muzikanten en twee jonge ‘gastvrouwen’. Persoonlijke verhalen wisselen elkaar af met hartstochtelijk gezongen klassieke popsongs en scenes vol mededogen en ironie. Op woensdag 31 oktober 2018 gaat de theatervoorstelling om 20.30 uur in première in het Gruitpoort Theater. De toegangsprijs is € 10,-, reserveren kan via de Gruitpoort op telefoonnummer 0314 – 34 09 43.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder