nieuws

Facultatieve
Sponsors

Herman Finkers bij Uitvaarthuis Twente

18 september 2018


Uitvaarthuis Twente was de afgelopen week een echte filmset. Woensdag vonden namelijk de eerste opnames plaats voor de film ‘De beentjes van St. Hildegard’ van regisseur Johan Nijenhuis, met Herman Finkers in de hoofdrol. Maar ook actrices Johanna ter Steege en Daphne Bunskoek waren bij ons op de Twentelaan op bezoek. Het was superleuk!

Dinsdag werd ons uitvaarthuis door de decorbouwers omgebouwd tot filmset en werden er grime- en kleedkamers voor de acteurs ingericht. Woensdagochtend ontving ik de hele crew. Toen begon het circus pas echt. Onze hele parkeerplaats stroomde vol met auto’s, busjes en een grote cateringwagen. Er werd een cateringtent neergezet, de garage werd omgebouwd tot eethoek. Het was een drukte van belang!

De film ‘De beentjes van St.Hildegard’ gaat over een echtpaar dat bijna met pensioen gaat, maar eigenlijk niet zo lekker meer in het huwelijk zit. Herman Finkers heeft zelf het scenario geschreven en speelt de hoofdrol, actrice Johanna ter Steege is zijn echtgenote. Ook Daphne Bunskoek speelt mee. In de film wordt natuurlijk Twents gesproken en het wordt voor niet-Tukkers ondertiteld. In het najaar van 2019 komt de film in de bioscopen.

De opnames duurden woensdag tot vroeg in de avond. En toen moesten we nog flink wat opruimen om van een filmdecor weer een gewoon Uitvaarthuis te maken.

Ik vond het heel bijzonder om van dichtbij mee te maken wat er allemaal moet gebeuren voor een paar minuten film. Mooi om achter de schermen mee te kunnen kijken bij de opnames. Het waren alles bij elkaar pittige, lange dagen, maar we hebben er vooral van genoten. Het was een grandioze ervaring.


Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Almelo op www.uitvaart-almelo.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >