nieuws

Facultatieve
Sponsors

Aftrap “Koffie en cakelezingen” bij Museum Tot Zover

3 september 2018

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover start in samenwerking met de Linnaeus Boekhandel een serie lezingen op de zondagochtend. Het doel is om schrijvers en publiek met elkaar in contact te brengen rond het veelzijdige thema de dood. Mieke Kerkhof (what’s in a name?) trapt af op zondag 16 september.

Een knipoog naar het levenseinde

Tijdens een goede kop koffie en een plak cake vertelt Mieke Kerkhof over haar boek 'Klaar is Kees' (2017). In ultrakorte verhalen wordt daarin het onvermijdelijke levenseinde beschreven. De dood is een spelbreker en wordt door velen gevreesd. “Het beest in de bek kijken blijkt de beste remedie, maar kijken door de bril van anderen helpt ook”, aldus Kerkhof. En zo valt er ineens iets te (glim)lachen. Vreugde en verdriet zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Een bevlogen gynaecoloog

Mieke Kerkhof is sinds 1998 een bevlogen gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In haar vak heeft ze vooral te maken met het begin van leven, maar soms ook met een vroeg einde. Naast dokter is ze schrijver van columns en korte anekdotes, bijvoorbeeld van vele ‘Ikjes’ in de NRC. Eerder publiceerde ze Even Ontspannen Mevrouw… (2014), een boek over haar belevenissen in de verloskamer. Mieke heeft een speciale antenne voor de alledaagsheid en ziet haar spreekkamer als een 'tuin vol mogelijkheden’.

Over Museum Tot Zover

Museum Tot Zover belicht – in samenspraak met partners en publiek – de esthetische, culturele en historische waarden van het Nederlands funerair erfgoed, met het doel meer inzicht te krijgen hoe wij omgaan met sterfelijkheid.

Over de Linnaeus Boekhandel

De zelfstandige Linnaeus Boekhandel is gevestigd op de Middenweg in Amsterdam. Naast de verkoop van boeken, organiseert de Boekhandel regelmatig lezingen en andere boekgerelateerde activiteiten.

Aanmelden

De Koffie en cakelezingen vinden plaats op zondagochtend van 11-12 uur in Café Roosenburgh bij Museum Tot Zover. Deelname is gratis. Aanmelden voor de lezing op 16 september kan viabibliotheek@totzover.nl o.v.v. ‘koffie en cakelezing 16 september’ of telefonisch 020 6940482.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >