nieuws

Facultatieve
Sponsors

Video: DFW Europe levert design crematieovens in Denemarken

17 januari 2014


DFW Europe heeft vijf crematieovens met de daarbij behorende filtersystemen gebouwd in het Deense Ringsted. De ovens zijn helemaal in design opgeleverd waardoor ze opgaan in de stijl van de rest van het Fælleskrematoriet i Ringsted. Niet alleen het design is erg bijzonder, ook de vormgeving van de koelruimte waar de kisten met overledenen staan is erg stijlvol en modern.

De koelruimte is niet aangelegd op een plek die wordt ontrokken aan het zicht van bezoekers. De kisten spelen juist een hele centrale rol en zijn door de afwerking met glas zichtbaar vanaf de entree van het gebouw. DFW Europe heeft ook de techniek geleverd voor de koelruimtes.

Warmte terugwinnen

De warmte die ontstaat bij het crematieproces wordt volledig terug gewonnen. Via een speciaal systeem wordt warm water uit het crematorium getransporteerd naar de stadsverwarming.

Binnenkort ziet u op Uitvaartbranche.nl meer over dit project van DFW Europe in Denemarken, maar ook van projecten in Engeland, Belgi√ę en Nederland.

Meer informatie over DFW Europe vindt u op www.dfweurope.com.

Reageer op dit artikel

Reacties:


19 januari 2014 om 15:34

Peter van Schaik

Wellicht Marc, wanneer families in toenemende mater er voor gaan kiezen om de condoleance na de plechtigheid thuis of elders te houden ipv in het crematorium... Cremeren zou dan wel goedkoper worden.


18 januari 2014 om 7:30

Marc

Krijgen we in Nederland ook crematoria van deze omvang?


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE