nieuws

Facultatieve
Sponsors

Definitief geen crematorium in de Einder Rhenoy

12 januari 2014


Herinneringshuis de Einder in Rhenoy wordt niet omgebouwd tot crematorium. Uitvaartondernemer Rien Dokman ziet van zijn plannen af na hevige protesten van inwoners van Rhenoy, dat meldt Het kontakt.

Omwonenden reageerden erg heftig op de plannen om een crematorium te realiseren in de Einder. Dokman vindt het jammer dat hij geen kans heeft gekregen om de inwoners te vertellen over zijn plannen tijdens een informatieavond. Maar het verzet uit de omgeving was te heftig en daarom is er een streep gezet door het plan.

Alternatieve locatie

Dat er in de Einder geen crematorium wordt gerealiseerd wil niet zeggen dat Dokman helemaal afziet van zijn plan om een crematorium te bouwen. Hij is nu opzoek naar een alternatieve locatie op hooguit 5 minuten rijden van de Einder. De uitvaartondernemer verwacht dat het crematiepercentage in de komende jaren zal oplopen tot wel 75 %. Dokman wil er voor zorgen dat mensen uit de Betuwe niet meer hoeven te reizen naar Utrecht of Brabant voor een crematie. De ondernemer laat aan ‘het kontakt’ weten dat hij er van overtuigd is dat er een alternatieve locatie wordt gevonden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >