nieuws

Facultatieve
Sponsors

Coöperatie DELA als enige voor derde keer op rij de beste

31 januari 2014

De afgelopen acht jaar publiceerde de Consumentenbond drie keer een vergelijkend onderzoek naar uitvaartverzekeringen. De naturaverzekering van coöperatie DELA kwam als enige ook drie keer als beste uit de bus.

Hoog rendement

Al jarenlang is er een hardnekkig idee dat je beter zou kunnen sparen voor de kosten van een uitvaart. In de drie vergelijkende onderzoeken van de afgelopen acht jaar concludeerde de Consumentenbond dat je tegen een goede uitvaartverzekering niet op kunt sparen. Ook in dit nieuwe onderzoek stelt de Consumentenbond: "Voor wie weinig spaargeld heeft is een uitvaartverzekering zeker verstandig. Sterker nog: bij de huidige lage rente op de spaarrekening wint de uitvaartverzekering het qua rendement al snel van sparen. Juist voor degenen die wel voldoende hebben gespaard voor hun uitvaart, is het rendement van verzekeren groter."

Verstandige keuze

Los van rendement geldt dat je bij sparen zeker moet weten dat er voldoende tijd en geld is om te kunnen sparen. Dit wordt met een verzekering ondervangen. Een uitvaartverzekering biedt vanaf de eerste dag de zekerheid dat er voldoende geld is voor de begrafenis of crematie. Martin Kersbergen van coöperatie DELA: "Uitvaartverzekeringen zijn bijzondere verzekeringen, omdat ze altijd uitkeren. Het overlijden is immers onvermijdelijk. Een eenvoudige uitvaart kost volgens de Consumentenbond zo Euro 7.000. Een dergelijk bedrag hebben veel mensen niet direct voorhanden. Naast het feit dat een goede uitvaartverzekering een financieel verstandige keuze is, biedt een uitvaartverzekering in natura de zekerheid van goede en persoonlijke dienstverlening in een emotioneel moeilijke periode."

Let op waardevastheid

De Consumentenbond merkt op dat mensen zich niet blind moeten staren op de hoogte van de premie: "Een lage premie wil niet zeggen dat de verzekeraar voordelig is." Dit heeft te maken met de stijging van de uitvaartkosten. Als deze kosten in het huidige tempo met ruim 3% blijven stijgen, kost een gemiddelde uitvaart volgens de Consumentenbond over 40 jaar bijna Euro 24.000. Kersbergen: "De Consumentenbond adviseert consumenten te letten op de waardevastheid van de verzekering en roept terecht op om aanbieders goed te vergelijken. Alleen gaan verzekeringsvergelijkers op internet uit van de aanvangspremie en nemen de inflatie niet mee. Dit maakt het voor consumenten lastig om een goede vergelijking te maken. Goedkoop kan dan duurkoop blijken. De uitkomsten van het onderzoek van de Consumentenbond zijn wel eenduidig."

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >