nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lichaam uitvinder Eindhoven gevonden dankzij eigen uitvinding

20 januari 2014

Uitvinder en kunstenaar Theo van Duijn is overleden. Zijn lichaam werd vorige maand gevonden, minder dan 24 uur nadat hij was overleden. Een buurvrouw waarschuwde de hulpdiensten nadat ze zag dat de uitvinder zijn uitvinding niet had bijgehouden, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Theo van Duijn kreeg eind 2012 een hartinfarct. Hij werd gered maar door de gebeurtenis realiseerde hij zich dat het zomaar zou kunnen dat mensen niet zouden weten dat de alleenstaande man hulp nodig zou hebben. Daarbij kwam dat hij iets wilde bedenken dat mensen geen tijden lang meer dood in huis kunnen liggen zonder dat een ander dat opvalt. Daarom bedacht hij een systeem waardoor de buren konden zien of hij nog leefde. Het werd een heel eenvoudig systeem waarbij Van Duijn zeven bordjes had met daarop de eerste letter van de weekdagen. Toen de buurvrouw op maandag zag dat het bordje van zondag er nog voor stond sloeg ze alarm. Hulpverleners troffen de man dood aan in zijn huis.

Reageer op dit artikel

Reacties:


26 januari 2014 om 17:01

Hart

@Jaap Brugman: je moet wel goed lezen en nadenken, Jaap. Het waren gekleurde bordjes! Dus elke dag heeft ook nog zijn kleur, maar ik ben het met je eens dat dat niet goed uit de (gekleurde) verf komt.


24 januari 2014 om 14:49

Jaap Brugman

Als de buurvrouw de Z zag, had de man ook zaterdag gestorven kunnen zijn. Als hij vrijdag was gevonden, had hij donderdag, maar ook al dinsdag zijn gestorven. Maar het zal wel weer een beetje anders in elkaar zitten dan het bericht meldde.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE