nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraafplaats Zuylen blijft vernieuwen

29 juli 2013


De entree van de begraafplaats Zuylen aan de Haagweg wordt ‘vernieuwd’. Het hekwerk wordt teruggebracht in zijn oude staat. Daarnaast wordt de haag deels vervangen door sierhekwerk. Momenteel is de begraafplaats door een lange en hoge taxushaag afgesloten van de ‘buitenwereld’. Wij willen nu de begraafplaats ten opzichte van de straat meer open maken.

In de toekomst zal de begraafplaats verder worden aangepast. Roel Stapper, directeur SBC/Zuylen: “De begraafplaats is een plek om te gedenken en om rust te vinden. Het is een eiland van rust in de stad. Dit eiland is voor velen nog niet zichtbaar. Zonder afbreuk te doen aan de gedenk -en rustfunctie zal de begraafplaats toegankelijker worden gemaakt. Het zal meer trekjes krijgen van een park en er zijn plannen om meer waterpartijen aan te leggen.”
De naam van begraafplaats Zuylen is daarom ook aangepast naar een frisse en vernieuwende naam, “Begraafpark Zuylen”.


Achter deze nieuwe entree vernieuwen we meer op begraafpark Zuylen. Recent is de klokkenstoel vervangen langs de oprit naar het crematorium. Deze klokkenstoel, ontworpen en vervaardigd door een steenhouwer Joep Struyk, is inmiddels in gebruik genomen. De klok in deze klokkenstoel luidt, mits gewenst door de nabestaanden, vóór aanvang van de uitvaartdiensten. De nieuwe klokkenstoel is er tevens om de bezoekers van de uitvaartdienst in de juiste stemming te brengen. Het geluid geeft hen de bevestiging dat er iets ‘plechtigs’ gaat gebeuren.Op het begraafpark is steeds meer kunst te aanschouwen. Het meest recente kunstwerk op het begraafpark is het smeedwerk genaamd “Het Verval”. Dit smeedwerk, gemaakt door Piet Joosen van smederij de Ploeg, symboliseert dat alles qua materiaal vergaat, maar de herinneringen blijven altijd. Geloof, hoop en liefde blijven altijd bestaan. Daarnaast past het kunstwerk ook bij de historie van het begraafpark.

Op het gebied van asbestemming biedt begraafpark Zuylen steeds meer mogelijkheden. Iedereen is bekend met het uitstrooien van de as van zijn of haar overleden geliefde. Daarnaast is het mogelijk om urnen in capella’s te plaatsen. Deze doen denken aan een kleine kapel met ruimte voor drie asurnen, ze staan verspreid over de begraafplaats tussen de beplanting. Men kan urnen plaatsen in de urentuinen of het columbarium. Vanaf heden is het mogelijk om urnen bij te zetten in bovengrondse sierurnen. Deze sierurnen zijn ontworpen door CekaBe, een bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van unieke en bijzondere urnen. Deze sierurnen hebben een bijzonder mooie vormgeving. Ze zijn opgesteld in de groene omgeving aan de rand van strooiveld 1 en het begin van strooiveld 2.


Op donderdag 22 augustus a.s. is er om 18:00 een bijeenkomst om al het bovenstaande te onthullen voor het publiek. Een ieder is hiervoor van harte welkom in het crematorium aan de Tuinzigtlaan 11 te Breda.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >