nieuws

Facultatieve
Sponsors

Spaarverzekering DELA aantrekkelijk alternatief voor spaardeposito

25 juli 2013

De Consumentenbond publiceerde onlangs op haar website een review van het DELA CoöperatiespaarPlan. Conclusie van de Consumentenbond: 'Wij raden dit product aan voor mensen die het geld de eerste 10 jaar niet nodig hebben en een leuk rendement willen op hun spaargeld tegen lage risico's.' Deze spaarverzekering van coöperatie DELA geeft een jaarlijkse vaste netto rente van 2,75%.

Lucratief
De Consumentenbond stelt dat voor mensen die een klein risico willen lopen het DELA CoöperatiespaarPlan een lucratieve manier is om geld opzij te zetten. Volgens de Bond zijn er momenteel slechts twee jeugdspaarplannen met een hoger rendement. Alleen zijn die rentes niet gegarandeerd en bij het DELA CoöperatiespaarPlan wel. En als coöperatie DELA winst maakt delen haar leden mee in die winst waardoor het rendement nog hoger kan uitvallen.

Martin de Jong, directeur Verzekeren bij coöperatie DELA: 'Wij zijn meer dan 75 jaar gewend om kleine bedragen succesvol te laten renderen. Doordat DELA voor de lange termijn belegt, kunnen we in onze spaarverzekering deze vaste rente van 2,75% garanderen. Vanuit onze coöperatieve gedachte willen we iedereen de kans geven te profiteren van een hoge rente, ongeacht of 1 of 1.000 euro wordt ingelegd.'

Flexibeler dan spaardeposito's
Een alternatief voor de spaarverzekering van DELA is een spaardeposito. De Consumentenbond geeft echter aan dat een spaardeposito voor hooguit 10 jaar kan worden afgesloten, het te sparen bedrag in één keer moet worden ingelegd en dat tussentijds bijstorten niet mogelijk is. In tegenstelling tot laatstgenoemde kan bij DELA wel tussentijds ingelegd worden, tegen de vaste rente van 2,75%. Ook zijn de opnamekosten bij DELA vaak lager dan bij de meeste deposito's.

Martin de Jong: 'Wij wilden een zo laagdrempelig mogelijk product ontwikkelen. Bij DELA kun je dus tussentijds extra geld inleggen of (tijdelijk) minder geld opzij zetten. Of,als het even niet uitkomt zelfs stoppen. Ook willen we transparant zijn. Daarom zijn de opnamekosten vooraf duidelijk: 75 euro als je de helft of minder van je spaarsaldo opneemt, en 150 euro als je meer of alles opneemt. Deze kosten vervallen overigens na tien jaar.'

DELA is een verzekeraar en valt daarom niet onder het depositograntiestelsel, maar wel onder de Opvangregeling levensverzekeraars van De Nederlandsche Bank en het Verbond van Verzekeraars. Deze opvangregeling biedt volgens de Consumentenbond de consument geen 100% garantie. De Bond geeft echter aan dat zij de kans dat een stabiel bedrijf als DELA failliet gaat niet groot acht.

Over coöperatie DELA
DELA is een coöperatie zonder winstoogmerk. Om onze leden en hun families de toekomst zo onbezorgd mogelijk tegemoet te laten zien, bieden wij iedereen praktische dienstverlening en financiële zekerheid. Zo'n 150 vestigingen, 2.100 medewerkers, 41.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

Kijk voor de volledige review van de Consumentenbond op de site van de Consumentenbond.

Kijk voor meer informatie over het Coöpertiespaarplan
www.dela.nl/spaarplan

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >