nieuws

Facultatieve
Sponsors

Keurmerk uitvaartzorg vereiste voor samenwerking met DELA

26 juli 2013

Coöperatie DELA stelt het Keurmerk Uitvaartzorg als voorwaarde voor samenwerking met lokale uitvaartondernemingen. Van de circa 800 Nederlandse uitvaartondernemers mogen er slechts een kwart het Keurmerk Uitvaartzorg-logo voeren. Samen verzorgen zij al meer dan 85% van alle uitvaarten in Nederland. Coöperatie DELA verzorgt jaarlijks hiervan de meeste uitvaarten en heeft op diverse onderdelen het predicaat ‘Best Practice’ ontvangen. Ook de uitvaartcentra van InPace DELA in Oldenzaal, Hengelo en Almelo voeren het Keurmerk.

Moeilijke keuze
Een betrouwbare uitvaartonderneming kiezen is voor veel mensen moeilijk; er zijn vele aanbieders, de meeste mensen weten niet goed waar je allemaal op moet letten en de keuze moet in een emotioneel moeilijke periode onder grote tijdsdruk worden gemaakt. De ervaring leert dat een lokaal bekende naam op zichzelf geen garanties biedt voor een goede dienstverlening. Om nabestaanden te helpen bij het maken van die keuze, is in 2006 het Keurmerk Uitvaartzorg in het leven geroepen. Consuwijzer.nl, het adviesloket van de overheid voor consumenten, waardeert de betrouwbaarheid van het keurmerk met een rapportcijfer 10. Wanneer consumenten een uitvaart door een keurmerkhouder laten verzorgen, zijn zij dus verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit van de dienstverlening.

Voorwaarde voor samenwerking
Een gecertificeerd uitvaartbedrijf biedt zes zekerheden: goede uitvoering over de uitvaart, heldere afspraken, transparante kostenbegroting, bekwaam personeel, goede klachtenafhandeling en klanttevredenheidsonderzoek. Eric Moleman, teammanager uitvaartverzorging bij In Pace DELA: ‘In gebieden waar coöperatie DELA geen eigen uitvaartcentra of crematoria heeft, werken we nauw samen met lokale uitvaartondernemers. Zo ook in Twente. Omdat onze leden op minimaal dezelfde kwaliteit moeten kunnen rekenen als bij DELA, is het hebben van het keurmerk een vereiste bij het kiezen van onze samenwerkingspartners. Dat betekent soms ook dat we bestaande samenwerkingen moeten beëindigen. Bij onze coöperatie staat het belang van onze klanten immers voorop’.

Best practice
Alle vestigingen van DELA moeten apart het Keurmerk Uitvaartzorg verdienen. Eric Moleman: ‘Jaarlijks worden we op verschillende onderdelen van de dienstverlening gecontroleerd. Deze toets doorstaan wij ieder jaar met glans en we krijgen op onderdelen zelfs het predicaat ‘Best Practice’. Bijvoorbeeld voor onze werkwijze om vooraf voor onze klanten een zeer nauwkeurige kostenopgave op te stellen. Maar ook het continu monitoren en evalueren van leveranciers doen we goed. En, zeer belangrijk, op tevredenheid onder nabestaanden scoren we een 9,1; een mooi cijfer dat boven het landelijk gemiddelde ligt.’

Over DELA
Zo’n 150 vestigingen, 2.100 medewerkers, 41.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 76 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is DELA’s ambitie dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland. www.dela.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >