nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De moeder overleed in september. Haar laatste wens was dat haar as zou worden verstrooid over strand en zee. Een van de broers wilde die laatste wens uitvoeren, maar de ander was het daar niet mee eens. Hij wilde een deel van de as gebruiken om het te verwerken in assieraden. Daarmee wilde hij zijn kinderen een blijvende herinnering aan oma geven.

De rechter oordeelde echter dat de wens van de overledene leidend is. Omdat de moeder niet heeft aangegeven dat een deel van haar as verwerkt mag worden in een sieraad moet alle as worden verstrooid. De as is hangende de rechtszaak bewaard in het crematorium. De rechtbank laat in het Eindhovens Dagblad weten dat het mogelijk een opmerkelijke zaak is, maar dat het wel vaker voorkomt dat de rechter moet oordelen over de asbestemming.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE