nieuws

Facultatieve
Sponsors

Film: presentatie Diamant Design kisten

26 april 2012


DZU Uitvaartkisten heeft op een innovatieve manier, haar nieuwe spraakmakende kistenlijn DIAMANT Design by Jacob Jensen gepresenteerd. De Apeldoornse onderneming versterkt met de introductie van dit bijzondere product haar positie als toonaangevende Nederlandse kistproducent en leverancier.Op vrijdag 20 april jl. ging de rode loper uit voor alle relaties uit de branche. DZU had een heuse première avond belegd om de DIAMANT Design uitvaartkisten met alle egards te presenteren. De reacties van de uitvaartondernemers waren unaniem positief. “Een kist waar je stil van wordt, die na een eerste blik vooral emotie achterlaat. Dan heb je te maken met een mooi ontwerp. Eigenlijk zijn de kisten te mooi om te worden verbrand of begraven,” zeggen verschillende genodigden.

Stijlvol ten onder
Het ontwerp is gemaakt door de vermaarde Deense ontwerpstudio Jacob Jensen en inmiddels bekroond met een Red Dot Design Award, een belangrijke Duitse onderscheiding voor designers. De minimalistische kisten hebben, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van een geslepen diamant. De Diamant serie is niet gemaakt uit een aantal rechte planken, maar met de hand vervaardigd uit diverse elementen van Scandinavische berken multiplex. De uitvaartkisten zijn daarmee duurzamer en milieuvriendelijker dan traditionele exemplaren. De lijn bestaat uit drie kisten met namen die verwijzen naar het aantal facetten dat in het ontwerp gebruikt is; Diamant 14, Diamant 26 en Diamant 32. Het interieur is bekleed met 100% biologisch katoen, voorzien van een subtiel vlinderdessin. De vlinder staat symbool voor de ziel die het lichaam verlaat. Alle modellen zijn leverbaar in zwart of wit met een matzijde afwerking, de Diamant 32 is tevens verkrijgbaar in een hoogglans afwerking in wit, zwart en rood. Daarnaast is er een urn in de collectie opgenomen, uiteraard in dezelfde kenmerkende stijl.

“Dit is een ware designuitdaging, omdat onze begrafenisrituelen nog steeds omhuld zijn met taboe en mystiek. Maar ik wist zeker dat we een integer en tijdloos ontwerp konden maken waarin plaats was voor traditie. Deze uitvaartkist is niet voor de laatste reis, hij is gemaakt voor de volgende reis.” Aldus Timothy Jacob Jensen, de succesvolle Deense designer die samen met zijn legendarische vader Jacob Jensen tevens verantwoordelijk was voor de kenmerkende ontwerpen van o.a. Bang & Olufsen.

DZU uitvaartkisten
Vlijtseweg 228
7317 AN Apeldoorn
Tel.: 31 (0) 55 52 12 956
Fax: 31 (0) 55 52 20 974
info@dzu.nl
www.dzu.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >