nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lezing 'Tot zover en niet verder' van Herman de Regt

13 april 2012


Zondag 22 april spreekt wetenschapsfilosoof Herman de Regt in Museum Tot Zover over de vraag Is er leven na de dood?

Herman de Regt zet al langere tijd grote vraagtekens bij de wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke claims op een leven na de dood.

In zijn lezing ‘Tot zover en niet verder’ argumenteert De Regt dat wetenschap inderdaad een onmisbaar instrument is om deugdelijk na te denken over een leven na de dood. Vervolgens zoomt hij in op het immens populaire boek van de gepensioneerde cardioloog Pim van Lommel, waarin een “wetenschappelijke visie” wordt gepresenteerd op de bijna-doodervaring. Zijn boek bepleit de mogelijkheid van een leven na de dood, maar helaas is Van Lommels visie wetenschappelijk ondeugdelijk. Wetenschap en een leven na de dood zijn, gegeven alles wat we nu weten, niet met elkaar te rijmen – ook al lijken allerlei “paranormale verschijnselen” te suggereren dat zo’n leven er is.

Dr. Herman de Regt is als filosoof verbonden aan Tilburg University (TiU). Na zijn opleiding in Eindhoven (TUE) en Nijmegen (RUN) (bij Ton Derksen) heeft hij zich gespecialiseerd in het nadenken over wetenschap vanuit het perspectief van het Amerikaans pragmatisme. Hij schreef met Hans Dooremalen het boek Wat een onzin! over wetenschap en het paranormale. Ook kennen velen hem van zijn inbreng bij een uitzending van Pauw en Witteman over paranormale kinderen versus wetenschap.

Locatie:

Museum Tot Zover, Kruislaan 124, Amsterdam (op begraafplaats De Nieuwe Ooster),
Tijd: 14.00 - 16.00 uur.
Reserveren via www.totzover.nl (35 plaatsen).
Entree € 15, inclusief bezoek aan de tentoonstelling Afterlife –kunst over de eindbestemming.
Voor meer info zie www.totzover.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >