nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lijden en opoffering centraal binnen muzikale activiteiten Levenseinde Enschede

1 april 2012

Emico Greco en Franck Krawczyck verzorgen tweede Paasdag een uniek dansduet in de grote kerk van Enschede. Dans en livemuziek worden gecombineerd in een spectaculaire interpretatie van Johann Sebastian Bach’s ‘Mattheüs Passie’. Donderdag 12 april brengen Mezzosopraan Christianne Stotijn en Amsterdam Sinfonietta liederen van de dood ten gehore in het Muziekcentrum Enschede. Beide activiteiten maken onderdeel van het project ‘levenseinde Enschede’.

Mattheüs Passie
Emico Greco staat bekend als een van de meest bijzondere dansers/choreografen van Nederland. Franck Krawczyk is een Frans-Poolse allround musicus die erg sterk is in het origineel wisselen van tempo. Kwetsbaarheid, lijden en opoffering staan centraal in het stuk. De stevige klanken van de piano en de melancholische timbres van de accordeon brengen brengen dit tot uiting door het lichaam van de danser. Op 9 april bundelen zij hun krachten in Enschede om een spectaculaire interpretatie van de ‘Mattheüs Passie’ van Bach te vertonen. Om 15:00 uur vindt een inleiding plaats in de congreszaal van het Wilminktheater. Het optreden begint om 16:00 uur in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede.

Liederen van de dood
Donderdag 12 april brengen Mezzosopraan Christianne Stotijn en Amsterdam Sinfonietta liederen van de dood ten gehore in het Muziekcentrum Enschede. Het concert begint om 20.00 uur met de preludes van Debussy. In ‘Liederen en dansen van de dood’ van Moessorgski wordt de dood in vier verschillende gedaanten opgevoerd. De avond eindigt met Sjostakavitsj’ Kammersinfonie opus 118a.

Levenseinde Enschede Het thema ‘levenseinde’ staat tussen 25 februari en 15 april 2012 centraal in Enschede. Met een breed programma onder de noemer ‘Is sterven nog doodgewoon?’ wordt het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken belicht. In de hele stad worden diverse activiteiten georganiseerd, variërend van kunst, muziek en theater tot film, dans en lezingen. Doel is om een open en inspirerende wijze in te gaan op ingrijpende vragen over de zin van het leven, het lijden en de dood. Hierbij is ook ruimte voor actuele kwesties zoals het recht tot zelfbeschikking, medische ontwikkelingen en euthanasie. Veel organisaties - zoals Rijksmuseum Twenthe, Medisch Spectrum Twente en het Wilminktheater - doen mee aan het project en vullen hun eigen aandeel zelf in. Initiatiefnemer is de Commissie BeZinning & BeZieling van de Protestantse Gemeente Enschede. Meer informatie en het programma zijn te vinden op www.rondomlevenseinde.nl

De meeste uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Enschede vindt u in woord en beeld op www.uitvaartenschede.nl .

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >