nieuws

Facultatieve
Sponsors

De Nieuwe Ooster kiest voor crematieoven van DFW Europe.

15 mei 2009


De Nieuwe Ooster, begraafplaats en crematorium van de gemeente Amsterdam, maakt een flinke stap naar een meer duurzame bedrijfsvoering met de keuze voor een nieuwe crematieoven van het Nederlandse bedrijf DFW Europe bv.

De crematieoven met filterinstallatie komt in een nieuw te bouwen ovenruimte. De geavanceerde technologie maakt de oven emissie arm. Crematies worden, mede door de volledig automatische invoer, op deze manier op een verantwoorde en veilige manier uitgevoerd.

Vier gerenommeerde leveranciers namen deel aan de open aanbesteding; daaruit heeft De Nieuwe Ooster DFW Europe geselecteerd als opdrachtnemer. Die keuze is gemaakt op basis van service, duurzaamheid, ergonomie, technische waarden en prijs. DFW staat van oudsher bekend om zijn technische kwaliteit en innovatie, service en duurzaamheid.

De filtertechniek met warmte terugwinning heeft zich gedurende een groot aantal Nederlandse projecten van DFW bewezen: de uitstoot door de installatie is vele malen schoner dan de gestelde milieueisen. Daarmee wordt ruimschoots voldaan aan de Europese en Nederlandse normen om de emissie door crematoria van mogelijk gevaarlijke stoffen te beperken. (Afhankelijk van het aantal crematies per jaar, dient elk bestaand crematorium uiterlijk eind 2012 te beschikken over een emissiebeperkende filterinstallatie. Bij nieuwbouw wordt al direct voldaan aan genoemde emissienorm. Het energieverbruik van de DFW 8000 is bijzonder gunstig en draagt zo bij aan de duurzaamheid van de installatie.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >