nieuws

Facultatieve
Sponsors

Marktaandeel uitvaartverzorging Yarden groeit

Neergang financiële markten zorgt voor verlies in 2008

20 mei 2009

Yarden uitvaartorganisatie heeft zich in 2008 verder gericht op de invulling van “Iedere uitvaart uniek. Yarden”. Yarden verzorgde ruim 11.000 uitvaarten waarmee het marktaandeel steeg naar 9,1% van het landelijk aantal uitvaarten in 2008. In verzorgde crematies bleef Yarden met ruim 25.000 crematies en een marktaandeel van 31,6% marktleider. De groei van de verkoop van uitvaartverzekeringen zette door. Het verzekerd kapitaal steeg naar meer dan 3 miljard euro. De neergang op de financiële markten had gevolgen voor de beleggingen van Yarden. Per saldo werd een verlies geleden van ruim 49 miljoen euro. Door maatregelen in de afgelopen jaren blijft Yarden beschikken over een goede solvabiliteit.

Peter van Wageningen, directievoorzitter van Yarden: “De ontwikkeling op de financiële markten heeft ook Yarden geraakt. Door de maatregelen die wij de afgelopen jaren hebben genomen, is de solvabiliteit goed en is Yarden op eigen kracht gezond gebleven. Yarden heeft een goed jaar achter de rug op het gebied van uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen. Het aantal verzorgde uitvaarten groeide. Dat is vooral het gevolg van de strategische keuze om uitvaarten van verzekerden zoveel mogelijk in eigen beheer uit te voeren. Vanzelfsprekend kan de verzekerde ook kiezen voor uitvoering door een andere partij. In 2008 zijn de eerste franchisenemers gestart voor Yarden. Daarmee kan Yarden haar dienstverlening ook aanbieden aan klanten buiten de eigen directe verzorgingsgebieden. De groei van de verkoop van uitvaartverzekeringen zette door. Vooral het intermediaire kanaal zorgde voor groei. De samenwerking met Yarden Vereniging is in 2008 verder geïntensiveerd.”Yarden

Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Yarden begrijpt dat. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE