nieuws

Facultatieve
Sponsors

Chain of Sadness:

Sasja Elderman, student 3d design

5 mei 2009


Chain of Sadness staat symbool voor de rouwperiode die we mee maken na het verlies van een dierbaar persoon. Net als de rouw periode die in het begin in alle hevigheid aanwezig is maar naar verloop van tijd langzaam afneemt en het verlies een plek krijgt.

Het moment van dragen van dit rouwcollier, gemaakt van kolen, begint bij het afscheid nemen, als de kist voorgoed afgesloten wordt. Door gebruik brokkelt de Chain langzaam af en laat zijn sporen achter, het verwerken is begonnen.
Ik heb getracht het ongrijpbare van de dood grijpbaar te maken. De Chain geeft een zware periode weer met een lange zwarte nasleep van verlies.

De ketting is zwaar, niet comfortabel om te dragen, hij is lang, het materiaal is stevig maar ook kwetsbaar, de brokken lopen van grof naar fijn. Door gebruik (lopen/ troost te zoeken bij anderen) zal hij sporen achter laten en zullen er stukken van het materiaal afbrokkelen zodat hij op deze manier zal slijten. Elk beetje dat de ketting afgeeft / afbrokkelt staat voor het verwerken, tot dat het materiaal helemaal op is en je alleen nog het zwarte koord overhoud. Dit koord staat voor het litteken dat je altijd bij je zal dragen.

Meer informatie:
Sasja Elderman
ProductOntwerper
Weteringkade 167
3826 AW Amersfoort
mob. 06 - 54 79 66 55
weteringkade167@hetnet.nl
www.sasjaelderman.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >