nieuws

Facultatieve
Sponsors

Levensdocument voor nabestaanden

Levensdocument voor nabestaanden

15 mei 2009

Heeft u er wel eens over gedacht om een boodschap en/of uw levensverhaal in een boeiend document na te laten?

Ieder mens heeft van zijn of haar leven geleerd. Ieder mens heeft ervaringen gehad, waarvan anderen kunnen leren. Maar niet iedereen is in de gelegenheid geweest zijn ervaringen en opgedane wijsheid door te geven. Dat kan zijn omdat de waan van alle dag tot uitstel leidde of omdat u dacht dat het geschikte moment zich nog moest aandienen. Maar ook, omdat men dacht 'het' niet te kunnen overbrengen; men het te moeilijk vindt. Wat de redenen ook zijn: Het zou zonde zijn als uw boodschap nooit zijn bestemming bereikt. Uit ervaring weten we hoe belangrijk foto's en andere levensdocumenten bij leven helpen in de verwerking van het onvermijdelijke en bijdraagt aan goede herinneringen en tevredenheid.
Initiatiefnemer Maarten Laponder van Rouwcentrum Rouwenhorst uit Apeldoorn: het initiatief is eigenlijk geboren uit een aflevering die ik zag van Paul de Leeuw, waarbij een ernstig zieke moeder een interview door Paul de Leeuw wilde maken voor haar kinderen, voor als zij er niet meer zou zijn. Wij krijgen dagelijks te maken met de dood, maar dit heeft een enorme indruk op mij gemaakt. Het liet me niet los totdat ik twee geweldige mensen vond die op professionele maar toch menselijke wijze zo'n document zouden kunnen maken. Bert Jan van de Mieden heeft als psychosociaaltherapeut jarenlange professionele ervaring in het houden van diepgaande gesprekken en diepte-interviews en met Bob Ruesink hebben we zelf als uitvaartverzorger al een goede band opgebouwd door zijn ondersteuning bij het vastleggen van uitvaarten op DVD. We hebben inmiddels samen het eerste levensdocument gemaakt en afgeleverd. De reacties zijn geweldig en we krijgen al meerdere aanvragen van mensen die terminaal zijn, of kinderen en kleinkinderen die graag een document willen van hun ouders of grootouders.
Wilt u ook meer informatie over dit DVD levensdocument, dan kunt u contact opnemen met Maarten Laponder van Rouwcentrum Rouwenhorst 055-5414089.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >