nieuws

Facultatieve
Sponsors

Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld op zondag 7 juni

Arjan Erkel spreekt over eigen ingrijpende ervaringen

28 mei 2009

In het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) wordt op zondag 7 juni om 14.00 uur het inmiddels traditionele Concerto in Memoriam gehouden. Met dit jaarlijkse herdenkingsconcert in de open lucht - dat vorig jaar bezocht werd door meer dan zesduizend mensen - wil Westerveld zoveel mogelijk mensen een mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken. Het concert is daarom ook vrij toegankelijk. Iedereen is welkom.

Het programma van het Concerto in Memoriam bestaat uit een aantal vaak klassieke muziekstukken, The Last Post en de voordracht van een gedicht. De muzikale invulling zal tijdens het Concerto - na de vele positieve reacties van vorig jaar – weer worden verzorgd door het jonge professionele orkest ‘Colla Voce’ (onder leiding van Bob Berkemeier) en violist Loek Lufting. Zij zullen - met sopraan Clara de Vries - stukken ten gehore brengen van onder andere Grieg, Berlioz en Mozart. Ook wordt muziek van George Gershwin uit de musical Porgy and Bess uitgevoerd.

Woord van Troost
Tijdens het Concerto in Memoriam wordt elk jaar tevens een Woord van Troost gesproken, dit keer door de heer Arjan Erkel. Arjan Erkel zal spreken over zijn ingrijpende ervaringen toen hij in 2002 voor Artsen zonder Grenzen in de Russische deelrepubliek Dagestan zat en daar 607 dagen ontvoerd werd.

Eerste crematorium van Nederland
Begraafplaats & Crematorium Westerveld – met het eerste crematorium van ons land (gebouwd in 1913 en inmiddels Rijksmonument) - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van deze Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is 'de Facultatieve Groep' actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE