nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kosten uitvaart niet meer fiscaal aftrekbaar

14 november 2008

De aftrekregeling voor buitengewone lasten verdwijnt. In 2008 betaalt de belastingdienst voor het laatst mee aan een uitvaartverzekering. Nederlanders maken massaal gebruik van deze mogelijkheid om hun uitvaart eenvoudig en in één keer te regelen en zo enkele duizenden euro’s te besparen. Monuta zag de afgelopen maanden meer dan een verdubbeling in het aantal gesloten verzekeringen.

De regering heeft besloten dat vanaf 1 januari 2009 de aftrekregeling buitengewone lasten verdwijnt. Hierdoor is het niet meer mogelijk de belastingdienst een gedeelte van de kosten van de uitvaartverzekering te laten meebetalen. Voor een gemiddeld gezin kan het belastingvoordeel al snel enkele duizenden euro’s zijn. Aftrekbaar zijn uitvaartverzekeringen in natura, waarbij Monuta een pakket aan diensten uitkeert. Ook is belastingvoordeel te halen met uitvaartverzekeringen die een geldbedrag uitkeren dat aan een uitvaart besteed moet worden.

Uitvaartverzekeringen krijgen steeds meer aandacht. Steeds meer Nederlanders hebben namelijk specifieke wensen voor hun uitvaart. In 2006 had drie op de tien Nederlanders uitvaartwensen. In 2008 is dit zelfs gestegen naar 39%, bleek uit recent onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Monuta. Mensen willen op een bepaalde manier herinnerd worden. Een uitvaartverzekering zorgt dat dit financieel ook mogelijk is.

Monuta ziet dat Nederlanders veel gebruik maken van de mogelijkheid om in de laatste maanden van het jaar een uitvaartverzekering in koopsom te sluiten. Het aantal aanvragen via onafhankelijke assurantieadviseurs is meer dan verdubbeld. Mede door deze belangstelling introduceert Monuta een speciale site. Hierop kan iedereen zelf uitrekenen wat zijn of haar besparing kan zijn: www.monuta.nl/belastingvoordeel. Op deze site is het ook mogelijk je te laten inspireren door anderen en je eigen uitvaart te ontwerpen.

Elk einde is het begin van een mooie herinnering. Dat is waar Monuta voor staat. De mogelijkheden om het afscheid op eigen wijze in te vullen zijn groter dan ooit. Monuta maakt mensen hier bewust van, bestaat ruim 85 jaar en verzorgt jaarlijks meer dan 18.000 uitvaarten. Ervaring die Monuta gebruikt om een uniek afscheid mogelijk te maken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >