Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

DELA knapt herinneringskampen op

Onderhoud aan voormalige kampen Amersfoort, Vught en Westerbork

donderdag 13 november 2008

Eindhoven, 13 november 2008 – Op vrijdag 14 november helpen zo’n 200 medewerkers van DELA bij onderhoudswerkzaamheden aan de herinneringskampen Amersfoort, Vught en Westerbork. Om belangrijke herinneringen uit de geschiedenis levend te houden, zetten zij de schouders eronder om deze monumenten onder handen te nemen.

Monumenten opknappen
De medewerkers van DELA gaan diverse onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Dirk Mulder, directeur Herinneringscentrum Kamp Westerbork: “Verschillende monumenten in het kamp herinneren aan de zwartste bladzijden uit onze geschiedenis. Twee van deze monumenten worden door de medewerkers van DELA opgeknapt. Zo staat op de vroegere appèlplaats een monument van De 102.000 stenen. Deze stenen staan voor de mensen die uit het kamp werden gedeporteerd en niet terug kwamen. De medewerkers gaan elke steen poetsen. Ook gaan zij het grind langs de spoorlijn met de omhooggebogen rails, Het Nationaal Monument Westerbork vervangen.”

Herinnering in stand houden

De grootschalige actie wordt georganiseerd door Stichting DELA Fonds, het goede doelenfonds van DELA. Martin Kersbergen, manager corporate communicatie bij DELA: “Onze medewerkers ervaren iedere dag dat mensen steun vinden in het bewaren en delen van herinneringen en zo de draad makkelijker oppakken. Wij zochten naar een project dat hier op aansluit. Dat vonden we in de doelstellingen van de drie kampen. Hier worden de herinneringen aan de levens van enkele honderdduizenden mensen levend gehouden.”

Over het DELA-fonds

Stichting DELA Fonds is in 2007 door DELA opgericht om de oorspronkelijke gedachte ‘Draagt Elkanders Lasten’ vorm te geven middels vrijwilligerswerk door leden en medewerkers van de coöperatie DELA. Het goede doelen fonds geeft met name financiële steun aan initiatieven die gericht zijn op zingeving, op het behouden of vormgeven van tradities en rituelen, het doorgeven van levensverhalen en het stimuleren van het vermogen om te herinneren. Iedereen kan een aanvraag indienen bij het DELA Fonds op delafonds.nl

Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken de coöperatieve vereniging Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/