nieuws

Facultatieve
Sponsors

Muziek Nederlandse artiesten populair tijdens uitvaart

25 november 2008

Yarden uitvaartorganisatie hield onlangs de Uitvaartwensendag. Muziek was het centrale thema. Yarden heeft via het internet Nederlanders gevraagd welk nummer op hun uitvaart gedraaid moet worden. Hieruit blijkt dat Nederlandstalige muziek de voorkeur geniet bij 30% van de stemmers. Daarnaast valt op dat de keuze steeds breder wordt. Van Metallica tot Verdi en van Jeroen van de Boom tot DJ Tiësto.

Cried for You
250 unieke nummers zijn in een maand toegevoegd aan de hitlijst op de website van Yarden. 6000 keer is er gestemd. In de top 5 staan onder andere Mathilde Santing met 'Wonderful Life' en Robert Long met 'een liedje voor als ik er niet meer ben'. Katie Melua met Cried for You staat in deze ranking op nummer 1.

Peter van Wageningen, directievoorzitter van Yarden: "Als je vraagt welke muziek iemand wil op zijn of haar uitvaart, weet eigenlijk iedereen wel een nummer te verzinnen. Onze uitvaartwensendag en dit onderzoek bevestigen de trend naar steeds meer diversiteit in muziek. Iedereen kiest wat bij hem of haar past. Dit geldt overigens niet alleen voor muziek. We zien ook dat mensen steeds vaker kiezen voor rosé met tapas in plaats van koffie en cake. Alles is tegenwoordig mogelijk, uiteraard ook gewoon een sobere uitvaart. Belangrijk is dat mensen hun wensen kenbaar maken en bespreken zodat de nabestaanden weten wat ze willen.

Yarden
Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder: Yarden is dé uitvaartorganisatie van Nederland. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Want een uitvaart dient een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis te zijn. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden bevorderen dat mensen zich bewust worden van hun wensen - en dat ze deze gaan vastleggen. Hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de overledene dat wil.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >