nieuws

Facultatieve
Sponsors

Memoria Media genomineerd voor LiveWIRE Young Business Award

Pioniers onder jonge Nederlandse technostarters gaan de strijd aan

24 november 2008


EINDHOVEN – Het Eindhovense bedrijf Memoria Media is genomineerd voor de LiveWIRE Young Business Award 2008. Memoria Media heeft zich gespecialiseerd in registraties van uitvaartdiensten voor dvd en live-internetuitzendingen. In een crematorium of uitvaartcentrum is een camerasysteem geïnstalleerd dat tijdens de uitvaartdienst volledig op afstand wordt bestuurd door een regisseur. Dat zorgt ervoor dat er geen cameramensen aanwezig hoeven te zijn en de emotie niet verstoord wordt.

Na afloop van de uitvaartdienst ontvangen de nabestaanden een dvd met de filmopnamen. Daarnaast is het mogelijk de uitvaartdienst live via internet bij te wonen op www.uitvaartbijwonen.nl. Zo is het mogelijk voor nabestaanden, die niet aanwezig kunnen zijn, toch de uitvaartdienst bij te wonen. Hiervoor ontvangen de nabestaanden een unieke inlogcode zodat de privacy volledig is gewaarborgd.
“Lange tijd werd er standaard alleen een audio-opname van een uitvaartdienst gemaakt”, vertelt directeur Bart Robben van Memoria Media. “Het gemis van beelden bij een uitvaartdienst is vaak enorm. Zelf heb ik dat helaas moeten ondervinden toen mijn vader overleed. Ik was pas veertien jaar. Toen ik op latere leeftijd audiovisuele media ging studeren ervaarde ik wat mensen allemaal vastleggen in hun leven: alles behalve dit laatste kostbare moment. Dat zag ik als een gemiste kans. Daarom hebben we dit systeem ontwikkeld.”

Sociale innovatie
Robben is trots dat hij met zijn bedrijf genomineerd is: “Vaak wordt bij innovatie alleen maar gedacht aan technische producten, maar met de nominatie van Memoria Media is er eindelijk ook waardering voor sociale innovatie. We zijn erin geslaagd een nieuw product in een bestaande, conservatieve branche aan te bieden.”

LiveWIRE Young Business Award
In totaal strijden achttien jonge innovatieve ondernemingen om de LiveWIRE Young Business Award 2008. LiveWIRE is het internationale Shell-programma dat jaarlijks ruim 200 jonge ondernemers ondersteunt bij de ontwikkeling van hun bedrijf. De Young Business Award is een terugkerend hoogtepunt in het programma. Op 13 januari maakt minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven de winnaar bekend uit de vier overgebleven finalisten. De finale vindt plaats in het Shell EP Centre in Rijswijk. De winnende ondernemer ontvangt de hoofdprijs van 10.000 euro. Daarnaast wordt de LiveWIRE-publieksprijs uitgereikt. Alle genomineerde ondernemingen zijn te vinden op www.LiveWire.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >