nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe boek Met stomheid geslagen? belicht nieuwe taal en gebruiken bij uitvaarten

8 december 2006


Hoewel de kerk in het leven van velen geen rol meer speelt, wordt haar hulp nog wel vaak ingeroepen bij rond het einde van het leven en bij de uitvaart. Er wordt in deze tijd nog nauwelijks geluisterd naar de kerk, toch krijgt de christelijke traditie op veel begrafenissen en crematies het woord.

Het is daarom zaak op zulke momenten de juiste woorden te kiezen.


Om iedereen die daarbij een taak heeft te helpen bij het leiden van uitvaarten, schreef radiopastor ds. Aart Mak het boek Met stomheid geslagen? Nieuwe taal en gebruiken bij uitvaarten. Dit bezinnend en tegelijkertijd praktisch boek wil helpen de juiste woorden te vinden voor een uitvaart. De auteur doet dit niet door alleen een keur aan teksten en liederen aan te bieden. Hij start met de lezer te bepalen bij de dood. Wat is de dood nu eigenlijk, hoe wordt in deze tijd de dood beleefd? Vervolgens komen rituelen en gebruiken rond dood en uitvaart aan de orde en de rol van de uitvaartbegeleider hierin.

In het tweede, praktische deel reikt ds. Mak stijl, taal en vormen aan die gebruikt kunnen worden bij en rond de uitvaart. Doel daarbij is dat de moderne mensen op een zinnige, authentieke en zelfs gelovige wijze steun ervaren bij de ontmoeting met de dood.

Met stomheid geslagen werd uitgegeven door Uitgeverij Boekencentrum, i.s.m. Kerk in Actie en is verkrijgbaar via de boekhandel en www.boekencentrum.nl.

prijs: € 17,50
ISBN: 90 239 2009 0
omvang: 198 pagina's
uitvoering: paperback

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >