nieuws

Facultatieve
Sponsors

Conferentie Weg van mij - kinderen en jongeren als nabestaanden na zelfdoding

14 juni 2006 in Antropia te Driebergen

18 april 2006

In Nederland overlijden jaarlijks ongeveer 1500 mensen door zelfdoding. Bij vele van hen zijn kinderen en jongeren betrokken. Het betreft hun vader, moeder, broer, zus, grootouder, klasgenoot of vriend. Hoe vertel je aan hen iets wat nauwelijks te bevatten is? Hoe kun je kinderen en jongeren ondersteunen bij het omgaan met hun verlies? Hoe ga je om met het taboe rondom zelfdoding en met de gevoelens van schuld, schaamte en in de steek gelaten voelen?

Om te zoeken naar antwoorden op deze vragen wordt de conferentie ‘Weg van mij’ georganiseerd. Deze is bestemd voor iedereen die beroepsmatig of als vrijwilliger in aanraking komt met kinderen en jongeren die rouwen na zelfdoding. Tot de doelgroep behoren leerkrachten, (school)maatschappelijk werkers, uitvaartverzorgers, geestelijk verzorgers, psychologen en orthopedagogen.

De conferentie vindt plaats naar aanleiding van het verschijnen van twee boeken. Het betreft allereerst het gelijknamige werkboek voor kinderen die achterblijven na zelfdoding. Naast het doen van opdrachten kunnen kinderen in het boek verhalen lezen van andere kinderen die een naaste door zelfdoding hebben verloren. Daarnaast verschijnt een handreiking voor de volwassenen ‘Waarom doet iemand dat?’ Beide boeken bieden de volwassenen handvatten bij de ondersteuning van kinderen en jongeren.

Op 14 juni aanstaande vindt de conferentie plaats in Antropia te Driebergen. Bij dit persbericht ontvangt u ook de folder. Uitgebreide informatie en inschrijfformulieren zijn tevens te vinden op www.rietfiddelaers.nl bij downloads.
Het werkboek ‘Weg van mij’ is geschreven door Riet Fiddelaers-Jaspers en Monique van ’t Erve. Verkrijgbaar vanaf 19 mei 2006 via de boekhandel, uitgeverij Ten Have, Kampen.
Het boek ‘ Waarom doet iemand dat’ is geschreven door Riet Fiddelaers-Jaspers, Marieke de Groot en Jos de Keijser en verschijnt in de serie ‘Afscheid nemen’.


Voor meer informatie over de conferentie, interviews of contact met de auteurs kunt u contact opnemen met:
Expertisecentrum Omgaan met verlies/In de Wolken
Ranger 32
5591 PV Heeze
040-2260450
info@rietfiddelaers.nl
www.rietfiddelaers.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >