nieuws

Facultatieve
Sponsors

Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld op zondag 11 juni

Herdenkingsconcert met Laurens van Rooyen en Mastreechter Staar

10 april 2006


Op zondag 11 juni wordt om 14.00 uur in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis (Duin en Kruidbergerweg) het traditionele Concerto in Memoriam gehouden. De muzikale invulling wordt verzorgd door de bekende Nederlandse componist/pianist Laurens van Rooyen en de Koninklijke Zangvereniging ‘Mastreechter Staar’. Met dit jaarlijkse herdenkingsconcert in de open lucht - dat vorig jaar bezocht werd door zo’n 4.700 mensen - wil Westerveld zoveel mogelijk mensen een mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken. Vandaar dat het concert vrij toegankelijk is.

Duizenden bezoekers
Dat het Concerto in Memoriam veel mensen aanspreekt, bewijst het feit wel dat er elk jaar vele duizenden mensen naar toe komen. Het programma bestaat uit enkele muziekstukken, The Last Post, de voordracht van een gedicht en een ‘woord van troost'. In de loop der jaren hebben wij hiervoor onder andere majoor A.M. Bosshardt, prof. dr. B. Smalhout, Irene van Lippe- Biesterfeld en Jacobine Geel bereid gevonden. De spreker voor dit jaar is nog niet bekend.

Eerste crematorium van Nederland
Begraafplaats & Crematorium Westerveld – met het eerste crematorium van ons land (gebouwd in 1913 en inmiddels Rijksmonument) - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. Deze Groep, voortgekomen uit de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie (opgericht in 1874) levert, door middel van zelfstandige werkmaatschappijen, hoogwaardige producten en diensten op het gebied van automatisering, communicatie, crematie en begraven, milieubeheer en verbrandingstechniek en verzekeringen. Het hoofdkantoor van 'de Facultatieve Groep' is gevestigd in Den Haag.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >