nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lezing verliescounseler Herman de Mönnink in Yarden Crematorium Ockenburgh

HET OPRUIMEN VAN DE VERLIESKAST

7 april 2006

Op woensdag 12 april houdt verliescounseler Herman de Mönnink de lezing ‘Een opgeruimde verlieskast’ in Yarden Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21 in Den Haag. De lezing duurt van 20.00 tot 21.45 uur en behandelt hoe mensen met hun verlies kunnen omgaan en een gezond rouwproces kunnen doormaken. Niet alleen bij het verlies van een dierbare, maar ook in geval van werk, relatie of gezondheid. De essentie is dat je verlies verwerken zélf doet. Wel kan een verliescounseler voorwaarden scheppen om het rouwproces te vergemakkelijken. Het verlies een plek geven symboliseert De Mönnink met de persoonlijke ‘verlieskast’. Tijdens de avond is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Met dit initiatief wil het crematorium belangstellenden op een andere wijze kennis laten maken met het thema verlies.

Puinhoop
Als een verlies niet goed verwerkt wordt, is de verlieskast een puinhoop. Er zijn blokkades die maar al te vaak met geneesmiddelen worden aangepakt. Twintig procent van de mensen loopt vast in een deel van zijn rouwproces. Blokkades uiten zich in depressie, agressie en lichamelijke of psychische klachten. Een verliescounseler helpt hen de verlieskast op te ruimen en drempels en knelpunten wegnemen. De huidige maatschappij individualiseert sterk. Daardoor ontbreekt nogal eens voldoende steun van mensen om het rouwproces te vergemakkelijken. De Mönnink doceert bij de post-HBO/postdoctorale opleiding Verlieskunde in Groningen onder anderen artsen, maatschappelijk werkers, politiemensen, predikanten en docenten.

Reserveren
Teamleider Henk Kroon: ‘We proberen het thema dood en uitvaart altijd vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. We leren steeds meer over verliesverwerking. Kennis over verlies helpt blokkades opruimen. Deze lezing is daar een aanzet toe.’ Yarden Crematorium Ockenburgh is vanaf 19.30 uur geopend en ontvangt met koffie en thee. De toegang is vrij, maar reserveren is noodzakelijk: telefoon 070 397 8411.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >