nieuws

Facultatieve
Sponsors

Voorlichtingsdag begraafplaatsen

3 april 2006

Op 10 juni organiseert de gemeente een voorlichtingsdag over zaken die spelen bij begraven, cremeren en rouwverwerking en de mogelijke keuzes er zijn. De voorlichtingsdag vindt plaats op de gemeentelijke begraafplaats aan de Bellamystraat in Terneuzen van 10.00 tot 16.00 uur. Op deze dag worden er demonstraties, presentaties en rondleidingen gegeven.

De gemeente heeft het beheer over tien begraafplaatsen, namelijk Axel (Burchtlaan & Westsingel), Biervliet (Beukelsstraat), Hoek (Begoniastraat & Molendreef), Sas van Gent (Schapersweg), Philippine (Oude Kerkstraat), Sluiskil (Nieuwe Kerkstraat), Terneuzen (Bellamystraat) en Zaamslag (Veerstraat).

Op de voorlichtingsdag zullen verschillende partijen informatie geven en vragen beantwoorden. Aanwezig zijn: gemeente Terneuzen, Crematorium Terneuzen, Uitvaartondernemingen Dela en Monuta. Steenhouwerijen Gebrs. Dominicus B.V. in Goes, Hamelink Natuursteen in Terneuzen, Houg Natuursteen in Axel, Jacobs grafverzorging in Axel, Mementa Zeeland in Axel en Natuursteenhuis in Goes.

Er worden demonstraties en presentaties verzorgd over onder andere de werking van een graflift, steengravering, lijkkisten, rouwauto’s, bloemstukken, sierurnen, toepassing van informatieborden en nog veel meer. Daarnaast zijn er rondleidingen over de begraafplaats, waarbij informatie wordt gegeven over de ligging en de mogelijkheden voor eigen graven, algemene graven, urnengraven, strooiveld en urnenwanden. Ook vragen over de andere begraafplaatsen worden natuurlijk beantwoord.De tariefstelling van de begraafplaatsen blijft een belangrijk punt, op deze dag kunt u zien wat er zoal bij komt kijken en zal u desgewenst de benodigde financiële informatie ontvangen over handelingen op de begraafplaats.

Gemeentelijke begraafplaatsverordening

De gemeente heeft een nieuwe verordening over het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente. Hierop is de Wet op de lijkbezorging van toepassing. Er staan afspraken en rechten in genoemd, bijvoorbeeld:

• De begraafplaatsen zijn voor een ieder dagelijks toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00 uur.
• De tijd van begraven is op werkdagen van 8.00 tot 15.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.
• De tijd van bijzetten van urnen en bezorgen van as is op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur en op de eerste zaterdag van de maand van 8.00 tot 12.00 uur.
• Op de begraafplaatsen worden eigen graven en eigen urnengraven uitgegeven, maar ook eigen urnennissen en algemene graven
• Op grond van de Wet op de lijkbezorging geldt bij de uitgifte van een uitsluitend recht voor een eigen graf een termijn van 20 jaar. Voor wat betreft eigen urnennissen is een termijn van 5 jaar mogelijk.

2712

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >