Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Op de grens van leven en dood

Nico ter Linden over pastoraal werk

dinsdag 19 april 2005

In Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat 2A in Den Haag, houdt predikant Nico ter Linden op dinsdag 3 mei om 20.00 uur zijn lezing ‘Pastorale ontmoetingen op de grens van leven en dood’. Dit is een bloemlezing uit de columns die Ter Linden jarenlang schreef voor dagblad Trouw. Hij zal hierbij ingaan op zijn ervaringen als gevangenispredikant, pastor in een TBS kliniek en predikant van de Westerkerk in Amsterdam. Sinds 1995 richt Ter Linden zich volledig op het schrijven.

Gevangenispredikant
Nico ter Linden: ‘Na mijn studie theologie in Utrecht, Nijmegen en de Verenigde Staten ben ik op verschillende plaatsen predikant en pastor geweest. Over mijn ervaringen in onder meer Stompetoren (N.H.), Lith (N.B.) en als gevangenispredikant in Alkmaar en pastor verbonden aan de TBS kliniek in Nijmegen, heb ik columns geschreven die werden gebundeld in ‘(Korte) Verhalen en Kostgangers’. Hieruit draag ik enkele bijzondere ontmoetingen voor. Dit is een weerslag van mijn werk en van de mensen die ik in verschillende moeilijke omstandigheden ben tegengekomen. In 1995 ben ik gestopt als predikant en nu richt ik mij volledig op het schrijven. Zo probeer ik in ‘Het verhaal gaat....’ op een toegankelijke manier verhalen uit de Bijbel na te vertellen en geef daarbij uitleg over de betekenis. Op dit moment werk ik aan het Nieuwe Testament voor een Kinderbijbel die dit najaar verschijnt.’

Reserveren
De toegang is gratis, reserveren - tijdens kantooruren - is gewenst, telefoonnummer 070 325 8396. Vanaf 19.30 uur worden belangstellenden met koffie en thee ontvangen.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder