nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaart.Com start met RSS feeds

1 april 2005


Uitvaart.Com, exploitant van uitvaartgerelateerde websites als Uitvaart.nl, Uitvaartbranche.nl, Uitvaartverzekering.net, Condoleance.nl, Sterfgeval.nl en Dood.nl start vanaf vandaag met rss feeds. Met rss is het nog makkelijker om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Als je elke dag naar dezelfde websites surft om te kijken of er iets nieuws op staat, kun je overwegen een softwareprogramma te kopen/downloaden die al dat dagelijkse zoeken en surfen uit handen neemt. Een RSS reader verzamelt koppen en intro's van je favoriete websites op één pagina, in overzichtelijke categorieën. Als er iets interessants bij zit, dan klik je simpelweg op de kop of intro, die je naar de betreffende website brengt.

Hoe werkt RSS?
RSS is een toepassing van de internettaal XML. Websites die 'meedoen' - zoals Uitvaart.nl, Uitvaartbranche.nl en Condoleance.nl- vertalen een deel van hun inhoud, hun content in XML. Deze informatie in XML taal heet RSS feed.
Om de RSS feeds van de websites op te halen en op een aparte plek bijeen te garen, is een speciaal softwareprogramma nodig. Dit verspreiden van RSS feeds door websites noemt men syndication, of syndicatie, dat zoveel betekent als publiceren op meerdere sites tegelijk.
Mocht de interesse door een intro op de overzichtspagina gewekt zijn, dan kan er doorgeklikt worden naar het oorspronkelijke artikel, op de oorspronkelijke site.

RSS readers
De meest gebruikte toepassing van RSS zijn de zogenaamde RSS-readers. Je hebt deze in soorten en maten en voor alle platforms (Mac, Windows en Linux). Ze verzamelen allemaal kopij en geven een overzicht van de content op het web. Daarnaast geven deze programma's je een seintje verschijnt nieuwe content op een site verschijnt. Uitvaart.Coml selecteerde een aantal (gratis) programma's.

Rssreader (Windows) Aanbevolen!!!
Amphetadesk (Mac, Windows, Linux)
Abilon (Windows)
Bloglines (platform onafhankelijk)

Hoe kom ik aan RSS feed?
Inmiddels stellen duizenden websites een deel van hun content ter beschikking voor RSS readers. Nu spam en virussen de mailboxen doen vollopen, lijkt RSS hét alternatief voor de e-mail nieuwsbrief. Tenminste, in de Verenigde Staten. In Nederland loopt het niet zo'n vaart, ondanks het promotiewerk van Adam Curry.
Veel RSS readers hebben al een standaard aantal kanalen ingevoerd als je ze download, maar daar zitten vaak geen Nederlandse bij. Je zal zelf je eigen favoriete kanalen moeten zoeken. Websites met RSS feed zijn herkenbaar aan icoontjes.

Verder wijzen woorden als RSS, RDF, XML of de term 'syndicatie' op de aanwezigheid van RSS feed. Het icoontje of de tekst vormt een hyperlink naar de RSS pagina in XML taal.
Met de rechtermuisknop kopieer je het adres van die pagina, en plak je die in de RSS reader. Sommige RSS desktop readers beschikken over een autodiscovery-optie, die sites met RSS output automatisch herkennen en invoeren.

De RSS feeds van Uitvaart.Com
Voor de feed van Uitvaart.Com plak je de volgende linken in de RSS reader:

Uitvaart.nl
http://www.uitvaart.nl/rss/uitvaart.nl.xml

Uitvaartbranche.nl
http://www.uitvaart.nl/rss/uitvaartbranche.nl.xml

Condoleance.nl
http://www.condoleance.nl/rss/condoleance.xml
In deze feed verschijnen de overlijdensregister van recent overleden bekende personen.

Uitvaartverzekering.net
http://www.uitvaart.nl/rss/uitvaartverzekering.net.xml

Sterfgeval.nl
http://www.uitvaart.nl/rss/sterfgeval.nl.xml

Als je op bovenstaande linken klikt, zie je een tekst met vreemde codes. Dit is de eigenlijke RSS feed: de koppen en intro's in XML-taal, zodat de RSS reader het kan lezen.

Uitvaart.Com is de eerste leverancier van uitvaartnieuws die op deze manier meedoet aan RSS feeds!

Voor meer informatie, zie rss.pagina.nl of HCC Magazine.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >