nieuws

Facultatieve
Sponsors

REAAL Uitvaartverzekering geeft intermediair nieuwe kansen

Consument onderschat kosten uitvaart en is niet- of onderverzekerd

11 oktober 2004

Utrecht, 8 oktober 2004 - REAAL introduceert vandaag haar nieuwe Uitvaartverzekering. Het nieuwe product is het resultaat van de afronding van de integratie van Reaal Overlijdenszorg in REAAL Verzekeringen per 1 juli 2004. REAAL heeft dit moment aangegrepen om haar assortiment uitvaartverzekeringen onder de loep te nemen en een nieuw uitvaartproduct te ontwikkelen. REAAL ondersteunt de introductie van de Uitvaartverzekering richting het intermediair met een mailing en uitgebreid informatiemateriaal. Tevens laat REAAL in een handig overzicht zien welke kosten allemaal bij een uitvaart komen kijken. Het blijkt dat de gemiddelde consument deze kosten voor een uitvaart enorm onderschat waardoor men vaak onderverzekerd of geheel niet verzekerd is tegen uitvaartkosten.

Bijna eenderde van de Nederlanders is niet verzekerd tegen de kosten van een uitvaart. Een nog groter deel is onderverzekerd. Consumenten die wél een uitvaartverzekering hebben of willen afsluiten, geven aan dat ze geen standaarduitvaart willen. Mensen richten hun uitvaart naar eigen wens in en daar komt maatwerk bij kijken. Een uitvaartverzekering moet daarop voorbereid zijn. De REAAL Uitvaartverzekering voldoet aan die eis. Bij deze verzekering dient een kapitaalverzekering als basis waarbij via het sluiten van diverse modules een uitvaartverzekering op maat kan worden gemaakt.

De REAAL Uitvaartverzekering kenmerkt zich door een kapitaalverzekering met recht op winstdeling. Hierbij kan men aanvullende modules afsluiten zoals bijvoorbeeld verzorgersdekking, kinderdekking, premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en voor- en nazorg. Met deze laatste modules kan de verzekerde verschillende soorten zorg inkopen, zoals verzorging thuis wanneer men thuis wil sterven en hulp bij de administratieve zaken na het overlijden. Deze zorg biedt REAAL aan in samenwerking met een particuliere zorgorganisatie.

Verkoopkansen intermediair
REAAL voorziet dat op het gebied van uitvaartverzekering een groeiende rol voor het intermediair is weggelegd. Hans Wilkes, directeur Verkoop van REAAL Verzekeringen licht toe: "De uitvaart wordt steeds persoonlijker. Mensen willen hun eigen keuzes maken bij de invulling van hun begrafenis of crematie. Men beseft echter niet dat de kosten hiervoor hoog zijn en een goede verzekering gewenst is. Het is de taak van het intermediair om consumenten dit besef bij te brengen. Dit product en de informatie en ondersteuning die wij daarbij leveren, gaat ze daar enorm bij helpen."

Introductie
Donderdag 7 oktober ontvingen de financieel adviseurs die samenwerken met REAAL een brochure met hierin een uitleg over het product en de belangrijkste producteigenschappen. Vanaf maandag 11 oktober is het product te offreren met de advies- en offertesoftware In Support versie 2.50.

Over REAAL Verzekeringen
REAAL Verzekeringen maakt deel uit van de bankverzekeraar SNS REAAL Groep. SNS REAAL Groep heeft een balanstotaal van EUR 53,0 miljard en er werken bijna 5.500 medewerkers. REAAL Verzekeringen biedt particuliere en zakelijke klanten een compleet aanbod van flexibele en betrouwbare verzekeringsproducten. REAAL werkt exclusief via het intermediair, heeft vestigingen in Utrecht, Alkmaar en Zoetermeer en telt circa 1.800 medewerkers. REAAL Verzekeringen heeft een realistische kijk op verzekeren en weet wat er speelt in de markt en in de maatschappij. Productleiderschap is de focus van de onderneming met als doel innovatieve producten, een uitstekende administratieve afhandeling en ondersteuning.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE