nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tussen Hemel en Aarde in Crematorium Rijk van Nijmegen

Jan Terlouw en monseigneur Bär in gesprek met Wilfred Kemp

18 oktober 2004

Yarden Crematorium Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12 in Beuningen, houdt op
woensdag 3 november 2004 van 19.30 tot 21.45 uur een avond ‘Tussen Hemel en Aarde’ over vragen rondom het levenseinde. Wilfred Kemp, onder meer bekend als presentator van het gelijknamige KRO-programma, leidt de avond. Kemp praat met schrijver en voormalig D’66-politicus dr. Jan Terlouw en met monseigneur Philippe Bär, oud-bisschop van Rotterdam. Het gesprek gaat over hun kijk op leven en dood. Aansluitend is er een discussie met het publiek. De avond betreft een tournee met per locatie andere gasten door Yarden crematoria in heel Nederland.

Wensen
Manager Gert Brinkhorst: ‘De avond start met een compilatie van televisie-uitzendingen ‘Tussen Hemel en Aarde’. Aansluitend gaat presentator Wilfred Kemp in gesprek met zijn gasten waarbij hun ideeën over sterven en hun wensen op gebied van uitvaart aan de orde komen. Monseigneur Bär heeft als geestelijke tal van keren met sterfgevallen te maken gehad. In het verleden is vaak naar zijn mening gevraagd over onderwerpen die met dood en sterven van doen hebben. Ik denk dat hij ook deze keer op zijn originele manier blijkt geeft van zijn kijk op het levenseinde. Jan Terlouw heeft naast zijn loopbaan als politicus en schrijver ook altijd aandacht gehad voor het lijden van onze medemens. Zo is Terlouw voorzitter van de Nederlandse Leprastichting. Hij hangt zelf geen geloof aan. Interessant is om te weten hoe beiden aankijken tegen hun eigen uitvaart. Daarnaast zijn we benieuwd naar hun eventuele ideeën omtrent leven na de dood.’

Zaaldiscussie
Brinkhorst: ‘Wilfred Kemp gaat in op de verschillen en overeenkomsten tussen de twee gasten. Vragen zijn onder meer: heeft u angst voor de dood? Wat is uw ideale manier van sterven? Denkt u wel eens na over uw eigen uitvaart? Tijdens de koffiepauze kan het publiek vragen op een briefje inleveren die bij de aansluitende zaaldiscussie aan de orde komen. Het publiek is ook vrij rechtstreeks vragen te stellen en uit eigen ervaring te vertellen. We vinden het crematorium bij uitstek een passend decor voor vragen rondom het levenseinde. Met regelmaat organiseren we activiteiten waarbij mensen kennis kunnen maken met het crematorium.’ Belangstellenden zijn van harte welkom. Toegang is gratis, reserveren is gewenst: telefoon 024 677 4288 (tijdens kantooruren). Vanaf 19.00 uur worden belangstellenden met koffie en thee ontvangen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE