nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA werkt mee aan uitvaartprogramma

25 oktober 2004

Dat RTL 4 er zelf nog een beetje aan moet wennen, blijk wel uit de titel van het onderstaande persbericht:

RTL4 vult dode uurtjes met DELA-Doodshow

RTL4 doorbreekt het laatste taboe met de uitvaartserie Doodgewoon.
Dat onthulde het AVRO-mediaprogramma Antenne 2 zondag. Uitvaartverzekeraar DELA sponsort het project, waarin bekende Nederlanders vertellen over hun gedroomde uitvaart. Ook worden uitvaartverzorgers gevolgd tijdens hun werk, zoals het uitstrooien van crematie-as boven zee.

In de eerste uitzending zegt Henk-Jan Smits: ‘Mijn uitvaart moet gewoon groot’, terwijl Heleen van Royen fantaseert over hoe het zou zijn om dood te zijn en geen verplichtingen meer te hebben.

Vorig jaar ontstond nog beroering toen Rolf Wouters onder de titel Your own funeral een soortgelijk plan lanceerde. Een week geleden begon de NCRV al met een serie waarin uitvaartondernemers worden gevolgd. Maar niet eerder werd op televisie zo openlijk over doodgaan gesproken.

De Nederlandse Unie van Erkende Uitvaartondernemingen ziet uitvaart-televisie als de nieuwe trend. Woordvoerder J. Hoekman noemde het in Antenne 2 een positieve ontwikkeling: ‘Je kan trouwen op tv, je kan een kind krijgen op tv, waarom zou je dan niet kunnen overlijden op tv?’

Doodgewoon gaat op zondag 28 november van start in de late avond.
DELA en RTL4 wilden in dit stadium nog geen commentaar geven.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE