Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vakblad Uitvaart over opleiding & persoonlijke ontwikkeling

dinsdag 31 mei 2022

Rondom opleidingen in de uitvaartbranche gebeurt nogal wat. Daarom komt Vakblad Uitvaart deze maand met de special Opleiding & Persoonlijke ontwikkeling. ‘Uitvaartopleiders zagen in het afgelopen jaar naast een groeiend aantal studenten uitvaartzorg ook meer inschrijvingen voor specialistische opleidingen’, zegt hoofdredacteur Arthur Schiphorst in zijn redactioneel. ‘De positieve resultaten met het PE-puntensysteem vormen een indicatie dat persoonlijke ontwikkeling steeds meer aandacht krijgt. Ook onder werkgevers.’

Eindsprint PE-punten

In de nieuwe editie – waarin tevens een overzicht van opleidingen - ook aandacht voor het effect van trainingen, dillema’s rond opleiden en de waarde van het vak ritueelbegeleider. Uiteraard ook aandacht voor de eindsprint die veel Register Uitvaartverzorgers te wachten staat als zij gecertificeerd willen blijven. In Vakblad Uitvaart gaat Wil van Roosmalen, projectmanager bij de stichting NaVU in op de regeling, de stand van zaken en het scholingsaanbod.

Stil rond DBVU

Hoewel in de eerste maanden regelmatig ‘zichtbaar’ naar buiten, is het stil rond branchevereniging DBVU die een jaar geleden van start ging. De redactie sprak met leden van het eerste uur en met voorzitter Pieter Dekker over de stand van zaken.

Inhoud

Verder naast de gebruikelijke rubrieken en columns in het nieuwe nummer onder meer:
• Crematoria Dela overgenomen door Funecap
• Ruimte voor bezinning doet opleidingen groeien
• Zorginstellingen worstelen nog te vaak met allerlaatste zorg
• Het switchen van baan binnen de uitvaartbranche
• De verschillende subsidieregelingen voor om- en bijscholing

Voor de volledige inhoud: https://uitvaartmedia.com/vakbladuitvaart/

Vakblad Uitvaart – PE Punten

Vakblad Uitvaart, een uitgave van UitvaartMedia, is hét onafhankelijke, toonaangevende en meest gelezen vak- blad voor uitvaartprofessionals. Het verschijnt 9 keer per jaar en geeft duiding aan trends en ontwikkelingen. Aangezien in Vakblad Uitvaart vrijwel alle competenties van het NaVU (Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg) aan bod komen heeft de NaVU PE-punten in categorie 1 toegekend: een jaarabonnement (9 nummers) is goed voor 9 punten (1 PE punt per editie), met een maximum van 15 punten per PE-periode van 3 jaar.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder