nieuws

Facultatieve
Sponsors

PC Uitvaart introduceert ‘Het groene uitvaartpakket’

2 mei 2022

Amsterdam, 1 mei 2023. De dag waarop PC Uitvaart twee volledig duurzame pakketten voor een crematie of begrafenis introduceert.

Steeds meer mensen die bewust leven kiezen ook voor een bewust en duurzaam afscheid. Daarom heeft PC Uitvaart ‘Het groene uitvaartpakket’ voor een volledig duurzaam afscheid ontwikkeld. Twee duurzame pakketten voor een crematie of begrafenis waarbij alle onderdelen van de uitvaart bestaan uit milieuvriendelijke opties. Zoals een GreenLeave approved kist, rouwkaarten van 100% gerecycled papier of een digitale variant, en duurzame, vegetarische catering. Daarnaast kan het pakket worden uitgebreid met een breed assortiment aan groene opties. Ook wordt de CO2 uitstoot van de crematie of begrafenis gecompenseerd via partner Trees for All.

“PC Uitvaart heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te opereren. Duurzaamheid is één van de drie pijlers van onze strategie en wij streven dan ook naar duurzaam tenzij... Het groene uitvaartpakket is een belangrijke stap hierin” aldus Frank Franse, directeur van PC Uitvaart. Door te kiezen voor één van deze groene pakketten verkleinen we samen de ecologische voetafdruk van het afscheid en leveren we een bijdrage aan een duurzamere wereld, ook voor de generaties na ons” vertelt Franse.

Over PC Uitvaart

PC Uitvaart verzorgt al sinds 1931 uitvaarten naar wens in de regio Noord-Holland, ongeacht achtergrond, religie of cultuur. PC Uitvaart beschikt in deze regio over meerdere uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen en biedt alles voor een betekenisvol afscheid. Kijk voor meer informatie op www.pc.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >