nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dragons Shawn Harris en Pieter Schoen investeren in Loop Biotech, grondlegger van de duurzame, ‘levende’ doodskist

De financiële impuls belooft opschaling en stimuleert hun innovatie op wereldniveau

23 mei 2022


Delftse startup Loop Biotech, initiator en bouwer van ‘s werelds eerste ‘levende’ doodskist, heeft een investering van €1 miljoen opgehaald bij leden van Dragons’ Den en serieondernemers Shawn Harris en Pieter Schoen. ​​Met de kapitaalinjectie wil oprichter Bob Hendrikx internationale expansie realiseren en tevens opschalen. Tijdens de laatste uitzending van Dragons’ Den wist hij de Dragons te overtuigen met zijn pitch.

De Living Cocoon is een baanbrekend, duurzaam alternatief voor de reguliere doodskist. De uitvinding draagt bij aan efficiënte ‘compostering’ van het lichaam en levert zo een verrijkte voedingsbodem voor bomen en planten. Uitvinder, architect en biodesigner Bob Hendrikx ontdekte tijdens langdurig materiaalonderzoek aan de TU Delft de potentie van mycelium, het wortelnetwerk van paddestoelen. Dit materiaal zet zowel gifstoffen als dode, organische materialen om naar bruikbare voedingsstoffen voor de natuur. Het bleek het perfecte materiaal voor – en daarmee de drijvende kracht achter – de zelfafbrekende, natuurlijke doodskist. 

Wereldberoemd en klaar voor een nieuw hoofdstuk

Na de productlancering veroverde Loop Biotech vele krantenkoppen, waaronder die van CNN, The Guardian, Dezeen en de BBC. Daarnaast regende het gerenommeerde prijzen en nominaties. Enkele hoogtepunten zijn The Earthshot Price, de Philips Innovation Award, de iF Design Award en de ASN Bank Wereldprijs. Na alle exposure is het tijd voor vervolgstappen om de realisatie breder te dragen. “Met het opgehaalde groeigeld kunnen we ons bedrijf wereldwijd uitrollen en opschalen. Door inzet van automatisatie, ontwikkeling van ons productportfolio maar ook de bouw van een fabriek met hoge capaciteit”, aldus Hendrikx.

Steun van Dragons Shawn Harris en Pieter Schoen

Investeerders en participanten van Dragons’ Den Shawn Harris en Pieter Schoen besloten samen €1 miljoen te investeren, goed voor 30% van de bedrijfsaandelen. Een gepaste match, want beide partijen breiden hun portfolio’s graag uit met toekomstbestendige en innoverende bedrijven. “De duurzame, uitstootbeperkende filosofie van Loop Biotech sluit naadloos aan bij de formules van onze tribe”, zegt founder van Orange Wings Shawn Harris. Het pionierschap is een belangrijke motivatie voor haar medespeler. Maar zeker ook het product zelf. “De Living Cocoon is echt mijn droomgrafkist; ik vind het een mooie gedachte dat ik van dode vezels naar nieuw leven ga!”, vult oprichter van Shoe Investments Pieter Schoen aan.

Over Loop Biotech

Loop Biotech werd in 2020 opgericht door Hendrikx vanuit de ambitie om de balans met de natuur te herstellen en de uitvaartbranche te vernieuwen. Het bedrijf bestaat uit een team van ondernemers, wetenschappers, designers en engineers met verschillende achtergronden. YES!Delft, Naturalis Biodiversity Institute, TU Delft en verschillende adviseurs en voormalig CEO’s treden tevens op in een adviserende functie. Ook werkt Loop Biotech sinds kort samen met DELA, de grootste uitvaartcoöperatie van Nederland.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >