nieuws

Facultatieve
Sponsors

Funecap neemt zeven crematoria van DELA over

12 mei 2022

DELA heeft een koper gevonden voor de zeven crematoria die zij moet afstoten als sluitstuk voor de overname van Yarden. De ACM stemt in met de verkoop van de crematoria aan Funecap. Deze in Parijs gevestigde grote uitvaartondernemer met een internationaal managementteam, heeft een Europa-brede groeistrategie. Beide partijen leggen op dit moment de laatste hand aan vervulling van alle voorwaarden uit de overeenkomst om te kunnen overgaan tot een formele overdracht.

Hoge kwaliteitsstandaard

Edzo Doeve, algemeen directeur coöperatie DELA: “We zijn heel blij dat de zeven crematoria overgaan naar één koper. De nabestaanden in de betrokken regio’s kunnen erop rekenen dat de uitvaartdienstverlening, door de hoge kwaliteitsstandaard van Funecap, op hetzelfde hoge niveau doorgaat. Voor de medewerkers betekent dit dat er duidelijkheid is over hun toekomst.” Om ervoor te zorgen dat de continuïteit van de dienstverlening is geborgd, zal DELA de nieuwe eigenaar nog enige tijd ondersteunen zodat de overgang probleemloos verloopt.

Zeven crematoria

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelde de verkoop van de zeven crematoria als voorwaarde aan de goedkeuring van de overname van Yarden door DELA. De ACM voorkomt hiermee dat DELA in sommige regio’s te groot zou worden. Het gaat om de voormalige Yarden crematoria in Beuningen, Heerlen, Groningen, Schagen, Utrecht en Venlo-Blerick. En in de regio Rotterdam verkoopt DELA haar eigen crematorium in Spijkenisse. De ACM gaf DELA hier een half jaar voor. Toen bleek dat die termijn net niet werd gehaald kreeg DELA extra tijd.

Europese marktspeler

“Voor de Nederlandse uitvaartmarkt is het goed dat er een nieuwe partij bij komt. Het houdt ons scherp”, aldus Edzo Doeve. Funecap is een grote speler. Alleen al in Frankrijk beheert Funecap vijftig crematoria en tweehonderd uitvaartcentra. Het bedrijf heeft een Europa brede groeistrategie. Thierry Gisserot en Xavier Thoumieux (algemeen directeur en oprichter): “De overname van deze crematoria in Nederland past perfect in onze langetermijnstrategie. Met onze hoge kwaliteitseisen en de beste teams door heel Europa komen we tegemoet aan de behoeften van nabestaanden.”

Uitvaartcentra

Behalve de zeven crematoria moest DELA van de ACM ook de voormalige Yarden-locaties in Veldhoven en Venray van de hand doen. Daar is verleden jaar in augustus al een nieuwe eigenaar voor gevonden. Deze uitvaartcentra zijn volledig in handen gekomen van het Eindhovense uitvaartbedrijf Van der Stappen.

Over Funecap

Funecap is een snelgroeiend uitvaartconcern waar de oprichters en het oorspronkelijke managementteam de leiding hebben. Het bedrijf is tot op heden actief in vier verschillende landen (ca. €400m omzet, 2.500 medewerkers). Daarnaast lopen er verschillende projecten om in die landen waar Funecap opereert op te klimmen tot de beste speler in dat land. Alleen al in Frankrijk beheert Funecap vijftig crematoria, een landelijk netwerk van ongeveer 600 kantoren en 200 uitvaartcentra. Funecap wordt ondersteund in haar ontwikkeling door Europese instellingen die de groep vermogen en financiering bieden.

Over DELA

Vijfentachtig jaar geleden werd DELA in Eindhoven opgericht om een persoonlijk en waardig afscheid mogelijk te maken voor haar leden. Door uitvaarten zowel te verzekeren als te verzorgen, maakt DELA dat waar. Sinds de oprichting staat het bieden van zekerheid, zorg en continuïteit centraal.

DELA bestaat uit verzekerings- en uitvaartbedrijven in zowel Nederland als België. In Nederland telt DELA 99 uitvaartcentra en 40 crematoria. In België zorgt DELA met 64 uitvaartcentra vanuit 122 locaties, 3 crematoria en een repatriëringscentrum dagelijks voor een waardig afscheid. Sinds 2018 is DELA als verzekeraar vanuit haar Nederlandse bedrijf ook in Duitsland actief. In totaal heeft DELA ca. 3000 medewerkers.

DELA verzorgde in 2021 ruim 54.000 uitvaarten en 40.000 crematies.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >