nieuws

Facultatieve
Sponsors

Komende week start bouw crematorium Lingewaard

Inwoners mogen meedenken over inrichting crematorium

31 mei 2022

Aankomende week start coöperatie DELA met de bouw van een nieuw crematorium aan de Karstraat in Bemmel. De planning is dat het crematorium in het derde kwartaal van 2023 operationeel is. Willems bouwbedrijf uit Venlo heeft deze opdracht gegund gekregen.
Het crematorium wordt volledig gasloos en krijgt een elektrische oven. Dat is momenteel de duurzaamste vorm van cremeren.

Oplevering

Deze week worden de voorbereidingen getroffen voor de start van de bouw. Inwoners van Lingewaard en passerend verkeer kunnen daarom al activiteiten zien op het bouwperceel. Half juni staat het slaan van de heipalen gepland. Direct omwonenden zijn persoonlijk geïnformeerd over de start van de bouw.

Het derde kwartaal van 2023 is de richttijd voor ingebruikname van het crematorium. Deze is ruim genomen, gezien de wisselvallige marktomstandigheden op het gebied van bouwmaterialen.

Kleinschalig crematorium

Het crematorium in Bemmel wordt kleinschalig van opzet, wat betekent dat er maximaal drie tot vier afscheidsdiensten per dag worden gehouden. Die kleinschaligheid sluit aan bij de ontwikkeling dat steeds meer mensen voor cremeren en een persoonlijke invulling van de uitvaart kiezen.


Impressie van het nieuwe crematorium

Meedenken

Inwoners uit de regio mogen meedenken over de inrichting van de verzorgingsruimte in het crematorium. Familieleden vinden het vaak prettig om bij de verzorging aanwezig te zijn of mee te helpen. Ze kunnen hun overleden dierbare wassen, aankleden en/of haren verzorgen / make-up verzorgen en geven aan het prettig te vinden dit voor hem? Hem of hen te kunnen betekenen. Het is een belangrijke stap binnen de rouwverwerking.

Om deze ruimte zo prettig mogelijk aan te kleden én de ruimte een lokale invulling te geven, kan een van de wanden worden voorzien van één grote foto. Welke foto dat wordt, daar heeft het publiek invloed op.

Mensen uit de omgeving mogen daarvoor hun favoriete foto van de omgeving in sturen. Dat mag een natuurfoto zijn, of juist van een gebouw. Belangrijkste vereiste is dat de foto een relatie heeft met Lingewaard en omstreken. Een jury kiest uiteindelijk uit de inzendingen de meest passende foto. Via www.dela.nl/lingewaard is meer informatie te vinden, ook over in het insturen van foto’s, evenals een voorbeeld van een verzorgingsruimte.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >