nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ferentes start met gratis Workshop Dragen voor uitvaartbegeleiders

9 juli 2021

Hoe laat je familiedragers de overledene soepel op het graf zetten? Hoe zorg ik dat de professionele- en familiedragers doen wat ik van hen verwacht? Ferentes organiseert speciaal voor uitvaartbegeleiders een Workshop Dragen.

Sinds 2005 leidde Ferentes meer dan 1500 collega’s op tot drager. Die ervaring willen zij nu ook delen met uitvaartbegeleiders. In een 4 uur durende workshop wordt er een draagtraining gegeven en er wordt doorgenomen hoe je professionele- en familiedragers begeleid tijdens een uitvaart. Daarnaast passeert ook het schouder dragen de revue.

Bram van der Laan (oprichter van Ferentes) deelt al zijn tips & tricks en vult deze aan met leuke anekdotes uit het drager vak. Bram: ‘Wij hebben enorm veel ervaring, maar het is natuurlijk niet zo dat wij de ultieme wijsheid in pacht hebben; daarom is er tijdens de workshop ook ruime gelegenheid om samen te sparren over de verschillende situaties’. Er wordt geoefend met een lege kist en naast de serieuze onderwerpen moet het ook vooral een leuke gezellige middag zijn met vakgenoten.

‘Of er nou dragers zijn ingehuurd of dat de familie zelf de overledene draagt; het draagwerk is een beeldbepalend onderdeel van het afscheid’ vindt Bram. ‘We kregen de afgelopen jaren regelmatig vragen van uitvaartbegeleiders over hoe ze dit onderdeel van de uitvaart moesten aanpakken. We hadden deze workshop vorig jaar al willen lanceren, maar toen gooide Corona roet in het eten. Nu is het tijd geworden om van start te gaan!’


Voor wie?

Van nieuwkomers op de markt tot de ervaren garde, de workshop is geschikt voor elk ervaringsniveau. De groepen voor de workshop worden door Ferentes samengesteld zodat het ervaringsniveau binnen één groep ongeveer gelijk is. Met de beginners wordt alles vanaf de basis behandeld. Met de ervarenere mensen wordt graag samen de discussie aangegaan over hoe je de verschillende situaties aanpakt.

Op de website van Ferentes is meer informatie te vinden over de workshop.
www.ferentes.info/diensten/workshop-dragen-en-begeleiden

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE