nieuws

Facultatieve
Sponsors

PC Uitvaart bestaat 90 jaar en kondigt nieuwe directie aan

1 juli 2021

Op 1 juli 1931, in een tijd waarin een uitvaart voor de ‘gewone man’ onbetaalbaar was, werd de ‘Coöperatieve Vereniging U.A. voor Lijkbezorging’ opgericht. Een vereniging die zich inzette voor een waardig afscheid voor haar leden. Vandaag viert PC Uitvaart, de organisatie die voortkwam uit dit initiatief, haar 90-jarig bestaan. Een moment om stil te staan bij dit jubileum, maar ook een moment om vooruit te kijken. Daarom kondigt PC Uitvaart vandaag haar nieuwe directie aan. Per 1 september worden Frank Franse en Kim Schwartz benoemd tot nieuwe directieleden.

PC Uitvaart zet zich al negentig jaar in om een waardig afscheid te organiseren voor iedereen. Met Amsterdamse roots, maar ondertussen actief van de Noordzee tot Almere en van de Kop van Noord-Holland tot Alphen a/d Rijn. Ook in de toekomst wil de organisatie een relevante speler in de uitvaartbranche blijven. De branche maakt – mede door COVID-19 - grote veranderingen door. Met de ervaring en expertise van het nieuwe directieteam heeft PC Uitvaart er alle vertrouwen in dat deze missie gaat slagen.

Ervaren bestuurders

Frank Franse is geen onbekende in de uitvaartbranche. Sinds 2015 is hij Algemeen Directeur en Bestuurder bij Eer & Volharding te Delft. Hij heeft zin om bij PC Uitvaart aan de slag te gaan: ‘Ik zie mijn stap naar “de PC” als een nieuwe uitdaging in de branche die ik afgelopen jaren goed heb leren kennen. Een branche die ik in mijn hart gesloten heb en waar de komende jaren nog veel ontwikkelingen gaan plaatsvinden. PC Uitvaart is een belangrijke speler, en kan vanuit haar inmiddels 90-jarig bestaan, een waardevolle bijdrage blijven leveren aan waar het in de kern om gaat: een goed afscheid voor iedereen.’, aldus Franse.

De andere helft van de directie wordt gevormd door Kim Schwartz. Zij is haar loopbaan begonnen bij KPMG en is momenteel werkzaam als Adjunct Directeur bij Vereniging Humanitas. Schwartz haar expertise ligt op financiën en bedrijfsvoering. ‘Ik heb een hele bewust keuze mogen maken voor PC Uitvaart; een maatschappelijk relevante organisatie en betrokken bij haar omgeving. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om samen met de medewerkers van PC Uitvaart nabestaanden zo goed mogelijk te ondersteunen bij het organiseren van het afscheid dat ze voor ogen hebben.’, vertelt Schwartz.

Kim Schwartz en Frank Franse zijn inmiddels benoemd en treden op 1 september 2021 in dienst bij PC Uitvaart.


Over PC Uitvaart

PC Uitvaart verzorgt al sinds 1931 uitvaarten naar wens in de regio Noord-Holland, ongeacht achtergrond, religie of cultuur. PC Uitvaart beschikt in deze regio over meerdere uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen en biedt alles voor een goed afscheid.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE